Eveniment-Social

Admiteri la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Iasi

Publicat: 15 iul. 2019

In perioada 15-20 iulie au loc admiterile la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor,  din cadrul Universitatii ​„Alexandru Ioan Cuza”, Iasi. Avand in anul precedent un numar considerabil de  2000 de candidati admisi la cele 39 de programe oferite, facultatea ramane in continuare una din cele mai  bune din Romania, in domeniul economic.  FEAA reprezinta an de an o alegere foarte stabila din punct de vederea a continutului calitativ promovat  de programele de licenta, master si doctorat oferite de catre aceasta, dovada fiind prin numarul de absolventii de  clasele a XII-a in crestere, ba chiar si a studentilor ce urmaresc a continua ciclul de invatamant superior in  scopul formarii profesionale. Anul 2018 a adus un total de 1300 de noi studenti ai universitatii, toti acestia fiind  din cadrul aceleiasi facultati. 

Sesiunea aceasta de admiteri va fi una speciala pentru 5 norocosi ce se vor inscrie totodata si in concursul organizat de asociatia „Liga Studentilor Economisti” Iasi. Candidatii au sansa ca in urma interactiunii  lor cu membrii Ligii sa li se ofere o brosura reprezentativa a asociatiei, iar scanand codul QR de pe aceasta,  intra in tombola ce consta in 5 ghiozdane ce contin toate materialele de care vor avea nevoie in primul an de  studii. 
In continuare, cei ce doresc sa aplice pot sa depuna dosarul in format fizic, dar exista si alternativa  folosirii platformei online, completand fisa de inscriere impreuna cu toate actele necesare si achitand taxa de  inscriere in valoare de 250 de lei la orice sucursala BRD, contul facultatii fiind disponibil pe ​site​-ul acestora.  Criteriul de admitere este compus din nota de la bacalaureat, insa cei ce doresc sa aplice la o specializare  in linba engleza trebuie sa sustina un test grila de verificare a cunostintelor. Criteriul de departajare al  persoanelor ce au obtinut aceleasi nota la examenul de la final de liceu este media obtinuta in cei 4 ani, iar apoi  de rezultatul luat la proba scrisa de Limba si Literatura Romana. 
In ceea ce priveste admiterea romanilor din afara granitelor, acestia necesita sa prezinte in continutul  dosarului pasaportul in original si copie simpla, valabil cel putin 6 luni, si o declaratie pe proprie raspundere, pe  baza vointei liber exprimate, de asumare a identitatii culturale romane. 
 
 
Daca optiunea online nu prezinta o alegere pe placul candidatilor, vor fi prezenti membrii din cadrul  organizatiei studentesti, „Liga Studentilor Economisti”, pregatiti sa raspunda la orice nelamurire care acestia ar  putea sa o aibe.  Dupa finalizarea concursului de dosare, selectia se va desfasura in perioada 21-23 iulie, urmand ca in 
acelas interval sa fie facute publice rezultatele. 
 
*** 
Pentru mai multe detalii: 
 
Iulian-Dumitru SPINU 
Coordonator al departamentului de Relatii Publice LSE 
relatii.publice@lse.ro 
0747 074 127 
 
Iustin Gheorghe JALABOI 
Presedinte LSE 
presedinte@lse.ro 
0728 857 317 
*** 
 
Asociatia ​Liga Studentilor Economisti (LSE) ​reprezinta o organizatie non-guvernamentala, apolitica si 
nonprofit, care are drept misiune sustinerea si promovarea intereselor socio-profesionale ale studentilor din  cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor. Aceasta beneficiaza de recunoastere din partea 
Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, asumandu-si un rol important in procesul de modernizare a 
invatamantului superior, urmarind imbunatatirea cadrului de desfasurare al activitatilor didactice. loading...

Comentarii
 • text agramat și idiot… Parcă-i scris de o coafeză, nu de specialiști în Relații Publice, cum se auto-declară.
  Cică:
  – orice sucursala BRD, contul facultatii fiind disponibil pe ​site​-ul acestora. ..
  – Criteriul de departajare al persoanelor …
  – o specializare in linba engleza …
  – admiterea romanilor din afara granitelor, acestia necesita …
  – reprezinta an de an o alegere foarte stabila din punct de vederea a continutului calitativ promovat …

  – Candidatii au sansa ca in urma interactiunii lor cu membrii Ligii sa li se ofere o brosura reprezentativa a asociatiei, iar scanand codul QR de pe aceasta, intra in tombola ce consta in 5 ghiozdane ce contin toate materialele de care vor avea nevoie in primul an de studii. ..
  – examenul de la final de liceu …
  – pregatiti sa raspunda la orice nelamurire care acestia ar putea sa o aibe….

Adauga un comentariu