Software & Hardware

Adobe anunta suita software Mobile Canvas pentru iOS

Publicat: 07 oct. 2014

Adobe a anuntat noile sale aplicatii de iOS, care fac parte din suita software Mobile Canvas”. Acestea sunt fie intrari noi in oferta mobila, fie variante imbunatatite ale aplicatiilor mai vechi, destinate profesionistilor care platesc deja abonamentul pentru Creative Cloud. Mobile Canvas este impartit in trei categorii: Illustration, Imaging, Video si Capture Apps.

Imaging include Photoshop Sketch, o noua versiune a aplicatiei Sketch din App Store, care ofera integrare cu variantele desktop ale Photoshop si Illustrator, functionand ca o tableta grafica pentru computer. Photoshop Mix a fost lansat deja in urma cu cateva luni si ofera functionalitate aproape completa a aplicatiei principale direct pe iPad si acum pe iPhone, iar noul update adauga doar compatibilitate cu nole functii desktop. De asemenea, Lightroom Mobile a primit o componenta sociala cu posibilitatea de a lasa comentarii, cat si o mai buna sincronizare a coordonatelor GPS intre aplicatia mobila si cea desktop.

Mobile Canvas ofera la capitolul Illustration aplicatiile Illustrator Line si Illustrator Draw.  Line este clasicul mediu de desenare vectorial, in timp ce Draw transforma desenele realizate in imagini vectoriale, cu posibilitatea de editare a vectorilor.

O „premiera” pentru iOS este categoria video, prin intermediul aplicatiei Premiere Clip. Aplicatia ofera unelte simple de editare precum tranzitii intre materiale, track audio independent si posibilitatea de a adauga text si alte elemente deasupra clipurilor. Avantajul este ca proiectele pornite in aplicatia de iOS pot fi deschise si editate si in Premiere Pro CC.

Categoria Capture include Brush, care realizeaza noi pensule pentru Photoshop cu ajutorul unor imagini realizate de utilizator, Shape care face acelasi lucru pentru functia shapes din aplicatiile desktop si Color (un rebrand al aplicatiei Kuler) care foloseste camera foto pentru a capta culori pe care le salveaza in cloud si devin accesibile in Illustrator CC si Photoshop CC.

Anuntul noii suite Mobile Canvas vine cu cateva ore inainte de startul conferintei anuale MAX, unde probabil ca vor fi prezentate aplicatiile in detaliu. Cu toate acestea, fiecare aplicatie poate fi descarcata de pe AppStore chiar acum, insa desi sunt gratuite pentru download, necesita abonament Creative Cloud pentru a putea fi folosite.loading...

Adauga un comentariu