Securitate

Adobe lanseaza un patch Flash zero-day

Publicat: 07 iun. 2011
5
Adobe a lansat o actualizare de securitate out-of-cycle pentru Flash Player, la doar cateva zile dupa ce a aflat de existenta unei noi vulnerabilitati zero-day.

Vulnerabilitatea a afectat Flash Player 10.3.181.16 si versiunile anterioare pe Windows, Macintosh, Linux si Solaris, precum si versiunea Android 10.3.185.22 si versiunile anterioare.

In ciuda vitezei cu care a fost lansat patch-ul, vulnerabilitatea nu a primit calificarea de „critica”, fiind inca evaluata drept „importanta”.

Statutul de „important” semnifica o vulnerabiltate care ar putea compromite securitatea datelor, ar putea permite hackerilor accesul la date confidentiale sau ar putea compromite procesarea resurselor in computerul unui utilizator.

„Aceasta vulnerabilitate cross-site scripting (CVE-2011-2107) ar putea fi utilizata pentru a actiona in numele unui utilizator pe orice site ori furnizor de webmail, daca utilizatorul viziteaza un site malitios”, informeaza Adobe intr-un buletin de securitate.

Potrivit Adobe, vulnerabilitatea este exploatata in atacuri active, orientate, inducand utilizatorul in eroare printr-un link malitios trimis printr-un mesaj e-mail.

Adobe recomanda utilizatorilor versiunilor afectate ale Windows, Macintosh, Linux si Solaris sa procedeze la actualizarea Adobe Flash Player 10.3.181.22 ori 10.3.181.23 pentru ActiveX.

Adobe intentioneaza sa lanseze un update pentru Flash Player 10.3.185.22 pentru Android in cursul acestei saptamani.

Adobe a investigat problema aparuta in Adobe Reader si versiunile Acrobat 10.x si 9.x pentru Windows si Macintosh, insa declara ca nu a avut cunostinta de atacurile zero-day impotriva acestor platforme.

Google a actualizat browserul web Chrome, afectat, de asemenea, de vulnerabilitate.
Adauga un comentariu