Actualitate

Adolescenta hranita toata viata cu lapte de capra EXTERNATA astazi – UPDATE

Publicat: 08 ian. 2014
1

UPDATE 10:54 – Doua angajate de la Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Suceava s-au prezentat la Iasi cu un mijloc de transport pentru a o prelua pe adolescenta. Copila va fi dusa la un centru din cadrul DGASPC Suceava, unde va ramane internata. Masura a fost luata dupa ce angajatii de la Protectia Copilului au facut verificari la domiciliul tinerei, unde au constatat faptul ca mama acesteia a parasit locuinta, in timp ce cunoscutii acesteia spun ca nu se stie unde a plecat femeia. Mai mult, aici tanara nu ar putea beneficia de caldura si ingrijire corespunzatoare.
Potrivit prof.univ. Marin Burlea, de la Spitalul de Copii „Sfanta Maria” Iasi, adolescenta va pleca din spital cu o schema de tratament nutritional, care trebuie respectata cu strictete si, pentru ca la domiciliu nu ar putea beneficia de conditiile necesare respectarii tratamentului, tanara va fi cazata in centrul apartinand DGASPC Suceava. Copila va reveni la Iasi pentru control, aici urmand sa ia legatura si cu mai multi medici stomatologi. Aceasta va beneficia de interventii intrucat are dantura distrusa din cauza alimentatiei.
STIRE INITIALA – Adolescenta in varsta de 19 ani, din Suceava, care a fost hranita toata viata doar cu lapte de capra, va fi externata de medicii ieseni in cursul zilei de astazi, urmand sa se intoarca acasa. La inceputul acestei luni, medicii de la Gastroenterologie au tinut sa vorbeasca despre evolutia tinerei, acestia declarandu-se surprinsi.
Astfel, adolescenta a reusit sa ajunga, pana la data de 1 ianuarie, la greutatea de 20 de kilograme si 400 de grame, asta dupa ce la internare cantarea doar 16 kilograme. Mai mult, medicii au spus ca fata mananca aproape tot timpul, in special paine si carne. Totodata, copila comunica foarte mult, specialistii precizand ca este vorba despre o deblocare psihica.
Tanara din Suceava a fost internata la Iasi impreuna cu sora ei, iar la spital a beneficiat de kinetoterapie, masaj si stimulare neuropsihica. Potrivit medicilor, in cazul tinerei a fost vorba doar despre un retard nutritional.




Adauga un comentariu