Sporturi

Adolescenta olandeza Laura Dekker, cea mai tanara navigatoare care a facut turul lumii singura

Publicat: 22 ian. 2012

Adolescenta olandeză Laura Dekker, în varstă de 16 ani şi patru luni, şi-a încheiat turul lumii, sambătă, la Saint Martin, în Antile, devenind cea mai tanără navigatoare care a reuşit acest lucru singură.

Laura Dekker, care a început periplul în jurul lumii în data de 20 ianuarie 2011, tot la Saint Martin, a debarcat la Sint Maarten Yacht Club la ora locală 15.00 (21.00 ora Romaniei).
Imbrăcată cu un tricou negru şi un şort bej, Laura a fost întampinată de părinţii ei la sosire, unde au fost prezente aproximativ 400 de persoane atat pe uscat cat şi la bordul a numeroase ambarcaţiuni de dimensiuni mici.
Tanăra olandeză, a cărei proiect a fost suspendat o perioadă de justiţia din ţara sa, va împlini 17 ani la 20 septembrie. Ea trebuia să îşi încheie periplul înainte de 16 septembrie, pentru a depăşi recordul neoficial al australiencei Jessica Watson, care în mai 2010, cu trei zile înainte de a împlini 17 ani, a terminat turul lumii fără escală şi fără asistenţă.
La fel ca performanţa lui Watson, recordul Laurei Dekker „de cea mai tanără navigatoare care a făcut turul lumii în solitar” nu va fi oficial, Guinness World Records refuzand din 2009 să recunoască recordurile realizate de minori, considerate neadecvate.loading...

Adauga un comentariu