Stiri

Adolescentele rapite in Caracal au fost ucise, transate si dizolvate in acid

Publicat: 26 iul. 2019

Polistii romani ancheteaza in prezent unul dintre cele mai grave cazuri de presupus omor petrecut in Romania in ultimele decenii. Doua adolescente ar fi fost rapite de un barbat din Caracal, care le-ar fi ucis, dupa care le-ar fi transat si incendiat o parte din ramasitele trupesti.

Mihaela Luiza Melencu, eleva la Liceul Tehnic „Costin D. Nenitescu“ din Craiova, a disparut la jumatatea lunii aprilie. Plecase din localitatea natala, din comuna Diosti, satul Radomir, judetul Dolj, aflata la 16 kilometri de Caracal, sa ajunga in Caracal, pentru a scoate bani trimisi de mama sa, aflata in Anglia, de la un bancomat. Bunicii fetei au anuntat ca n-a mai revenit, de atunci pornind cautarile, cazul de disparitie fiind inregistrat la autoritatile din Dolj. Ultima data, adolescenta din judetul Dolj ar fi fost vazuta de un vecin cand astepta o masina la ocazie. Despre Luiza, cunoscutii au avut doar cuvinte de apreciere, fiind sefa clasei.

Cealalta adolescenta cautata de politisti se numeste Alexandra Maceseanu, o eleva de 15 ani din localitatea olteana Dobrosloveni, eleva in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal si membra a ansamblului folcloric „Dor de Romanati“. Tanara a plecat din satul natal spre Caracal, pe o distanta de 8 kilometri, cu o masina de ocazie, in dimineata zilei de miercuri, 24 iulie. Parintii n-au mai putut s-o contacteze telefonic, motiv pentru care au alertat Politia in cursul aceleiasi zile. Potrivit unor surse din ancheta, copila a ramas fara telefonul performant, care a fost gasit ulterior de Politie pe raza localitatii Redea, aflate pe traseul dintre Dobrosloveni si Caracal.

Desi a ramas fara telefon, adolescenta a reusit sa gaseasca un aparat mobil mai vechi in casa presupusului rapitor si a sunat la 112 joi, 25 iulie, undeva intre orele 11.00 si 14.00. Copila a dat nenumarate indicii despre locul in care se afla – casa unui barbat in varsta de aproximativ 65 de ani, despre care presupunea ca este mecanic auto. In acelasi timp, fata le-a citit angajatilor de 112 detaliile de pe o carte de vizita gasita in camera in care era sechestrata. Numele si datele de contact gasite de Alexandra apartineau insa unui alt barbat. In baza apelului la 112, angajatii de la Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) le-au furnizat politistilor trei adrese la care oamenii legii au descins in cursul dupa-amiezei de joi, fara insa a reusi sa o gasesca pe tanara.

In dimineata zilei de vineri, 26 iulie, la ora 6.00, politistii au descins la locuinta principalului suspect, un barbat in varsta de 65 de ani, care locuieste intr-o gospodarie la marginea orasului Caracal. Vecinii spun ca au observat mai multe autoturisme pe care le-au considerat suspecte pe strada inca de la ora 4.00. Oamenii au sunat la 112, unde li s-ar fi comunicat ca sunt masini ale oamenilor legii, care au o ancheta in desfasurare. Politistii au inconjurat toata proprietatea si au asteptat ora 6.00. Conform legilor din Romania, un mandat de perchezitie nu poate fi pus in executare in intervalul 20.00-6.00.

Politistii l-au gasit pe suspect in casa, un barbat pe nume George Dinca, cunoscut drept „Popicu’“. Oamenii legii au descoperit mai multe haine apartinand celor doua fete, bijuterii dar suspectul n-a recunoscut ca ar avea vreo legatura cu disparitie lor. Pe de alta parte, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente de oase, precum si saci cu carne in frigider, despre care se presupune ca este umana. Medicina Legala investigheaza acum toate aceste probe. Anchetatorii au refacut modul de operare al celui pe care-l considera criminalul celor doua fete. Potrivit unor surse din ancheta, barbatul le-ar fi transat pe adolescente in pridvorul casei, dupa care le-ar fi descompus resturile umane cu acid scos din bateriile unor autoturisme.

Ulterior, resturile ramase au fost inhumate in gropi de pe teritoriul celor 1.500 de de metri patrati ai proprietatii, pe care gropi ulterior le-a betonat. Intreaga curte este sapata in cursul zilei de vineri, 26 iulie, cu utilaje aduse de anchetatorii. In acelasi timp, politistii au gasit sub casa suspectului un buncar, pe care barbatul l-a sapat special pentru a-si ascunde ustensilele cu care si-a transat victimele. Principalul suspect este casatorit si are patru copii. Restul familiei locuieste in Italia, iar Dinca era considerat de vecini un om bun.

„Il cunosc de cand eram copil, un om respectuos, saluta, ce sa va zic, un om care nici prin cap nu-ti trecea ca ar putea sa faca asta. Isi luase de curand o duba, se ocupa cu targurile, cumpara dintr-o parte si vindea in alta: pasari, porumbei, ce-i cadea la mana ieftin, cumpara si vindea in alte targuri“, spune unul dintre vecini.

Adauga un comentariu