Eveniment-Social

Adomnitei a compromis cel mai important document din CJ. La mijloc sunt sume uriase de bani

Publicat: 26 apr. 2015
1

@ Seful judetului Iasi incearca din nou sa insele plenul Consiliului Judetean @ Cel mai important proiect al judetului pe urmatorii ani a fost bagat sub nasul consilierilor judeteni fara ca acestia sa fie consultati @ Detaliile in acest caz sunt defavorabile locuitorilor judetului Iasi

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, nu a renuntat la ideea de a aproba strategia de dezvoltare a regiunii ce a fost respinsa luna trecuta de plenului institutiei pentru ca era incompleta. Si de aceasta data, fara sa consulte alesii judetului, liberalul de la CJ a decis sa includa pe ordinea de zi cel mai important proiect al Iasului in urmatorii cinci ani de zile. Si noul proiect „revizuit” este insa intocmit pe genunchi, considerat a fi mult mai slab fata de alte regiuni din tara. Pentru noua strategie s-au platit circa 150.000 lei firmei GEA Strategy & Consulting, societate ce apartine fostului ministru Daniel Daianu. Aceasta firma a facut si vechea strategie a judetului. Consilierii judeteni s-au declarat insa nemultumiti de proiectul facut si au cerut explicatii presedintelui CJ.

„Strategia de dezvoltare a judetului propusa de Executiv prezinta o serie de imbunatatiri fata de cea din perioada 2009-2014, iar un exemplu ar fi propunerile venite din partea comunitatilor locale. Putem vedea insa clar gradul de generalitate al strategiei. Prin comparatie, strategia de dezvoltare a judetului Cluj este realizata mai realist, are un caracter accentuat si analizeaza mai bine realitatile regiunii”, a mentionat Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD.

Pe ordinea de zi a sedintei va figura si revocarea deplasarii unei delegatii a CJ Iasi la targul international de la Milano ce va avea loc in luna iunie. Dupa ce a incercat sa deturneze din fondurile judetului 120.000 euro pentru deplasarea la acest targ, Adomnitei s-a victimizat si a anuntat ca va revoca decizia de deplasare. Numai ca alesii judetului nu i-au cazut in plasa si au decis sa trimita un vicepresedinte la Milano, impreuna cu o mica delegatie costurile deplasarii fiind diminuate cu circa 70.000 euro. La ultima sedinta de plen, consilierii au amendat proiectul privind deplasarea la Milano, sugerand ca suma alocata sa fie diminuata si sa plece doar o mica parte din consilieri. Adomnitei a avizat insa proiectul tot dupa cum a dorit el, iar costurile se ridicau la 120.000 euro. Dupa ce a fost prins cu minciuna, la presiunile BZI – singura institutie media care a avertizat ca suma ceruta de seful CJ pentru targul de la Milano este uriasa, dar si de frica procurorilor de la DNA, care tocmai descinsesera in Casa Patrata, Cristian Adomnitei a anuntat public ca renunta la proiect. Liberalul a anuntat ca societatile comerciale ce trebuiau sa participe la targ s-au retras si astfel deplasarea nu-si mai are rostul.

Si in acest caz procurorii anticoruptie ar trebui sa se sesizeze si sa ancheteze sumele uriase cheltuite la targurile de la Tel Aviv si Viena de Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean.

Comentarii
Adauga un comentariu