News Flash:

Adomnitei a turuit promisiuni electorale la Universitatea Tehnica

19 Aprilie 2008
1647 Vizualizari | 2 Comentarii
Cristian Adomnitei ministrul Educatiei Cercetarii si Tineretului
• Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) si candidat la fotoliul de primar al municipiului Iasi, a inceput seria promisiunilor electorale • Una dintre acestea se refera la infiintarea si dezvoltarea pe platforma Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Bulevardul Mangeron a unui Parc Stiintific si Tehnologic care sa ajute la dezvoltarea Regiunii de Nord-Est

Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) si candidat la fotoliul de primar al municipiului Iasi, a inceput seria promisiunilor electorale. Una dintre acestea se refera la infiintarea si dezvoltarea pe platforma Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Bulevardul Mangeron a unui Parc Stiintific si Tehnologic. Acest parc urmeaza a fi destinat utilizarii rezultatelor activitatii de cercetare, aplicarii tehnologiilor avansate din economie si pentru cresterea participarii Universitatii Tehnice la procesul de dezvoltare economico-sociala a Regiunii de Nord-Est. Pentru acest an este prevazuta doar finantarea studiului de fezabilitate si a proiectului de executie, urmand ca lucrarile edilitare propriu-zise sa demareze in 2009. "Pentru acest proiect va fi utilizata experienta de succes a Parcului Tehnopolis Iasi, fiind deschis tuturor cercetatorilor care isi desfasoara activitatea in universitatile si institutele de cercetare-dezvoltare din Iasi. Domeniile prioritare de dezvoltare identificate pentru Parcul Tehnologic sunt definite in strategia generala de evolutie a cercetarii stiintifice din cadrul Universitatii Tehnice, sintetizand o suma de programe dezvoltate de cele 11 facultati componente", a declarat Alexandru Salceanu, purtatorul de cuvant al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi.

Planuri mari


Parcul Tehnologic vizeaza mai multe obiective, printre care stabilizarea specialistilor cu performante profesionale in domeniile cercetarii si invatamantului superior, formarea tinerilor pentru activitatea de cercetare, atragerea de fonduri private in activitatea de invatamant si cercetare, valorificarea pe piata a rezultatelor cercetarii stiintifice sau crearea de noi locuri de munca in domeniul tehnologiilor avansate. De asemenea, se doreste stimularea potentialului inovativ si tehnico-stiintific al personalului academic, universitar, al cercetatorilor si al studentilor, orientarea directiilor prioritare spre mediul economic si social, integrarea studentilor si absolventilor in mediul socio-economic si stimularea initiativei universitatii pentru atragerea de noi surse financiare. "In esenta, este vizat in prima faza un proiect de amenajare a unui spatiu care sa fie amplasat pe platforma Universitatii Tehnice, care sa ofere infrastructura imobiliara necesara, urmand ca infrastructura de cercetare si logistica aferenta sa dispuna de un management centralizat. Un astfel de centru de dezvoltare devine viabil numai prin functionarea unui parteneriat public-privat multiplu", a adaugat Alexandru Salceanu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

planuri mari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Anonim  | #33967
Daca se va pune in aplicare ceea ce propune domnul Cristian Adomnitei studentii vor avea multe de castigat mai ales ca vor putea sa-si puna in aplicare ideile.
Adriana  | #33968
Dupa ce ca este demagog si arata ca un chelner, mai este si limitat in gandire. Ca o placa stricata de patefon.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3244 (s) | 22 queries | Mysql time :0.208123 (s)