Actualitate

Adomnitei este tinut in sah. Judecatorii decid astazi daca il baga in arest

Publicat: 13 mai 2015

@ Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, poate ajunge astazi dupa gratii @ Curtea de Apel Iasi se va pronunta astazi in cazul lui Adomnitei si a celorlalte trei persoane implicate in cel mai mare caz de coruptie descoperit la Consiliul Judetean Iasi @ Procurorii DNA au aratat ca actualul presedinte al Consiliului Judetean trebuie bagat dupa gratii pentru ca el reprezinta interesele iesenilor si in cazul sau ar trebui dat un exemplu moral

Emotiile pentru presedintele Consiliului Judetean Iasi nu s-au risipit. Liberalul Cristian Adomnitei va afla astazi daca isi va petrece urmatoarele 30 de zile dupa gratii, in urma contestatiei depuse de procurori la decizia de a fi cercetat sub control judiciar in dosarul in care acesta este acuzat pentru favorizarea infractorului. Dupa mai multe ore in care magistratii de la Curtea de Apel au audiat toate partile implicate in dosar, s-a decis ca pronuntarea in acest scandal sa fie data astazi in jurul pranzului. Ieri, Adomnitei a ajuns la Curtea de Apel cu o ora inainte de debutul sedintei, insa dupa o scurta discutie cu unul din avocati a parasit sediul, intorcandu-se cu doar cateva minute inainte de ora 12:00. Sedinta s-a intins pe durata a circa sase ore, mult mai putin decat cea din saptamana precedenta, cand speta s-a judecat la Tribunal.

Procurorii il vor dupa gratii

Si ieri, Adomnitei a vorbit timp de cateva ore in fata completului de judecata incercand sa arate ca este nevinovat. Cristian Adomnitei a vorbit timp de cateva ore in speranta ca-i va determina pe magistrati sa dea o decizie favorabila in cazul sau si sa fie lasat in libertate. Cu toate acestea, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au aratat ca actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi ar trebui bagat dupa gratii pentru urmatoarele 30 de zile deoarece el reprezinta interesele iesenilor si in cazul sau ar trebui dat un exemplu moral, iar societatea civila cere masuri foarte clare intr-o asemenea speta. In plus, nici Teodora Jinga si nici Carmen Irimescu nu sunt departe de aceasta chestiune. Avocatii acestora sustin insa contrariul.

Citeste si: Adomnitei nu mai are nicio sansa de scapare! Judecatorii i-au transmis un mesaj terifiant!

„Dupa lungi dezbateri s-a amanat pronuntarea pentru maine (astazi – n.r.) pentru a avea timp ca judecatorul pentru drepturi si libertati sa verifice absolut toate sustinerele apararii. Ceea ce este cel mai important pentru noi avocatii, in situatia in care ne aflam, avandu-se in vedere si celalalt dosar solutionat de unitatea centrala a DNA, ce-l priveste pe edilul Iasului, este ca noi sa aducem cat mai multe argumente pentru a se impiedica sa se faca practica judiciara negativa in ceea ce priveste arestarea preventiva pentru infractiuni conexe celor de coruptie. Aici infractiunea cea mai grava este abuzul in serviciu”, a sustinut Ionel Nechita, unul din avocatii Teodorei Jinga. Ceva mai discreti in detalii au fost reprezentantii Letitiei Popa, administratorul Laser CO SRL, societatea implicata in acest scandal de coruptie.

Adomnitei a evitat comentariile

La cateva minute dupa ce sedinta s-a incheiat, Adomnitei a iesit de unul singur din sediul Curtii de Apel, insa a refuzat sa faca vreun comentariu. „Imi pare rau ca ati stat o zi intreaga sa ma asteptati. Nu pot sa comentez absolut nimic, dar multumesc ca ati stat aici langa mine o zi intreaga”, a spus Adomnitei inainte sa se urce intr-o masina si sa plece in viteza. Unul din avocatii sai a aratat insa ca spera ca decizia ce va fi luata astazi sa-i fie favorabila liberalului.

Citeste si: EXPLOZIV! Procurorii au ramas socati cand au intrat in biroul lui Adomnitei. Iata ce au gasit pe masa lui!

„In aceste conditii nici noi nu putem sa facem nicio declaratie. Controlul judiciar este inca in vigoare pana la pronuntare si asteptam solutia care va veni. Nu ne doream o decizie pripita, este un semn bun faptul ca presedintele completului a decis sa isi ia ragazul necesar pentru a analiza toate aspectele invocate atat de noi, cat si de Directia Nationala Anticoruptie”, a precizat Eduard Boz, avocatul lui Cristian Adomnitei. Daca liberalul a stat mai mult timp in sediul Curtii de Apel, Jinga si Irimescu au iesit pentru o ora din cladire in timpul dezbaterilor. La final, avocatii acestora s-au aratat si ei increzatori. „Noi am venit cu toate argumentele pe care le-am avut la indemana pentru a solicita respingerea contestatiei formulate de catre DNA. Am considerat ca decizia judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Iasi este una echilibrata pentru acest moment procesual, ca atare, avand in vedere si argumentele noastre, va fi necesar un timp de gandire destul de indelungat pentru ca judecatorul sa isi faca o parere obiectiva asupra acestui dosar”, a mentionat Iulian Gafon, unul din avocatii lui Carmen Irimescu.

Adauga un comentariu