Actualitate

Adomnitei, fortat sa demisioneze de la sefia CJ Iasi

Publicat: 15 apr. 2015
1

@ Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, ar trebui sa demisioneze din functie @ Prins cu mana in bugetul public dupa ce a incercat o deturnare a fondurilor CJ, lui Adomnitei i s-a cerut sa plece din calitatea pe care o detine @ Consilierii judeteni i-au solicitat public demisia dupa ce Adomnitei a trecut peste votul plenului la o hotarare ce viza sute de mii euro

Majoritatea politica din Consiliul Judetean Iasi i-a cerut demisia presedintelui liberal Cristian Adomnitei. Dupa ce acesta a avizat o deplasare la Milano in valoare de circa 120.000 euro, consilierii judeteni ai PSD au cerut ca aceste costuri sa fie reduse substantial. Numai ca Adomnitei nu a facut acest lucru si a semnat deplasarea pe suma pe care a dorit-o el, fara a tine cont de votul din consiliu. Totul a tinut de deplasarea la un targ extern unde Adomnitei a avizat suma pentru deplasarea tuturor celor 37 de alesi judeteni. Consilierii nu au fost de acord cu risipa de bani si au cerut ca doar 6 alesi sa faca deplasarea la Milano, iar in buget s-ar fi facut o economie de 70.000 euro. Dupa ce a fost prins cu mata-n sac, Adomnitei a sustinut ca nu a fost vorba decat de o eroare a celor care au redactat documentul, lucru contrazis de plenul CJ.

Citeste si: Delapidare de peste 100.000 euro la CJ Iasi. Detaliile afacerii sunt incredibile

„Abuzul în serviciu si tentativa de deturnare a fondurilor publice de catre actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi în Afacerea Milano au drept consecinta un fals in acte publice. Scuza prezentata de catre actualul presedinte al CJ Iasi ca s-ar fi produs o eroare umana, iar cine a facut-o va suporta consecintele nu poate fi catalogata decât ca o încercare de negare a adevarului si de aruncare a vinei asupra altora. Realitatea interesului expres manifestat de domnul Adomnitei pentru bugetul Afacerii Milano contrazice total scenariul erorii umane. Orice iesean poate consulta înregistrarea audio martor a sedintei din 27 martie 2015 pentru a se convinge de atentia insistenta acordata de presedintele CJ Iasi sumei de 120.000 euro, pe care o considera chiar modesta”, a spus Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD. Numai ca liberalul de la CJ nu a tinut cont de lege si de ceea ce s-a votat in plen si a mers mai departe in megalomania sa.

Citeste si: Bataie de joc. Asta este cea mai mare teapa pe care a dat-o Cristian Adomnitei iesenilor

„Ca atare, consideram ca actualul presedinte al CJ Iasi a semnat în perfecta cunostinta de cauza hotarârea, sperând probabil ca masluirea acesteia va trece neobservata, iar tunul de 120.000 de euro va putea fi dat în liniste, în cele doar patru zile petrecute la Milano. Daca ar fi fost o greseala umana, cum afirma, înseamna ca domnul Adomnitei habar nu are ce semneaza si trebuie sa-si dea demisia din functia de presedinte al CJ Iasi, pentru a nu pune în pericol banii iesenilor si pentru a nu mai emite si alte acte administrative eronate. Daca, în schimb, fapta a fost comisa cu intentie, cu atât mai mult se impune demisia lui din functia de presedinte al CJ Iasi. Celebra zicere „Hotul neprins e negustor cinstit” devine în cazul de fata «Hotul deja prins nu mai poate fi presedinte cinstit al CJ Iasi»”, a adaugat Cristian Stanciu. In astfel de cazuri, Cristian Adomnitei ar trebui sa raspunda pentru risipirea inutila a banului public. Descinderea de ieri la CJ a procurorii anticoruptie pare un prim pas ca asupra afacerilor derulate in ultima vreme la Consiliul Judetean Iasi planeaza suspiciuni de coruptie.

Comentarii
  • Sa nu uite Cristian Stanciu ca daca sapi groapa altuia cade familia ta in ea.Tot Iasul este CUMPARAT de aceasta familie si nu-i intreaba nimeni de unde atatia bani? Cumva din salariul de deputat? HA HAAAAAAAAAA !

 • Mai degraba cred ca i se face imagine proasta lui Adomnitei de catre cei de la PSD. Copchiloiul de Stanciu are si el belele lui.Ajunge si el pe mana DNA cat de repede.

 • La contractele cu institutiile publice trebuie sa fie acceptate numai firmele interpusilor acoperiti SRI-DNA…cum ar fi Ghitarii & Felix TV -?????Pana cand acest popor va mai fi calarit de securisti si turnatori gen Rosca Stanescu si trintorii armatei , pensionati din frageda pruncie cu firme si societati prin jaful national al Bancilor , Caselor de pensii nationale ..etc? De fapt avem doua justitii in Romania : una pentru mafia acoperitilor si una pentru prostimea manipulata la televiziunile si ziarele infractorilor. Nu curge nimic pe teava contractelor Plagiatus PSDFamily ,Microsoft ,Bechtel ,Hidroelectrica, inscenarea procurorului Lele si uciderea procurorului Panaint DOSARUL 117/P/2002 , Referendumul validat cu MAXIMUM 300 de parlamentari , Lovitura de stat din 2012 , Votul Diasporei 2014 , Plata proceselor pierdute de Romania la CEDO datorita judecatorilor corupti ….. Aloooo …DNA-SRI, CSM, Parchetul ICCJ- Curtea de Conturi-pe cine manipulescuTV?

 • Sa faca DNA-ul o legatura intre firmele controlate si falimentate in Iasi de Vosganian(fost ministru de finante), Cirlan(senator+secretar de satat),Dobos, Abalasei,Axinia, Neagu(secretar madam Udrea),Leizeriuc etc. Sa vedeti cum luau bani de la guvern si se evaporau rapid.

 • Era de asteptat un asemenea final. Unde putea sa ajunga acesti asa zisi politicieni de Iasi formati la scoala de cazari din Tudor Vladimirescu pe vremea lui Nicolaie Badea?
  Dupa Fene si Adomnitei le va veni randul si celorlalti.
  Toti politicienii, de la toate partidele fara exceptie, care au aparut dupa 1990 trebuie sa dispara. NU MAI TREBUIE VOTATI!

 • Este clara aceasta facatura a PSD. DNA trebuia sa bata la usa Primariei Iasi, la usa PSD Iasi, acolo este cancerul care ne mananca pe noi iesenii. Se compara Adomnitei cu Nichita la ilegalitati? Nimeni nu-l intrece pe primarul 20% , este cel mai tare,sub aripa ocrotitoarea lui Ponta si Dragnea ,pentru care sacrifica acest oras.

Adauga un comentariu