Actualitate

Adomnitei prins din nou cu minciuna in afacerea „Milano”

Publicat: 22 apr. 2015
1
Dupa ce presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei, a afirmat in ultima sedinta, in fata consilierilor judeteni, ca bugetul redus pentru participarea Iasului la expozitia de la Milano a descurajat reprezentantii business-ului local de a se prezenta la eveniment, membrii PSD ii vin cu o noua replica. Mai precis, PSD demonteaza minciunile lui Adomnitei, care pare decis sa aloce 120.000 de euro pentru acest eveniment. Grupul PSD din CJ Iasi sustine ca declaratia lui Adomnitei este o minciuna, intrucat companiile iesene ar fi participat cu fonduri proprii la eveniment.
„Actualul presedinte al CJ Iasi se dovedeste necinstit in continuare cu iesenii. O afirmatie potrivit careia mediul de business iesean l-ar fi anuntat ca nu mai vrea sa participe la evenimentul de la Milano pentru ca s-ar fi speriat de lipsa consensului politic este nu doar o generalizare fortata, dar pare si mincinoasa. Companiile iesene ar fi participat pe banii proprii la Milano, deci interesul lor de business nu este dependent de persoana si derapajele actualului presedinte al CJ Iasi, ori de bugetul public alocat evenimentului. In plus, tinand cont ca prezenta Iasului la evenimentul de la Milano are loc in perioada 2 – 5 iulie, exista un interval de timp generos in care firmele iesene interesate de oportunitati de afaceri sa-si confirme participarea.
De aceea, afirmatia d-lui Adomnitei este cel putin dubioasa, domnia-sa retezand brusc, prin declaratii hazardate, posibilitatea de participare a companiilor iesene la acest eveniment international. Ne intrebam ce il determina cu adevarat pe d-l Adomnitei sa blocheze brusc o actiune pentru care s-a muncit luni de zile, doar pentru ca i s-a pus in vedere ca a masluit o hotarare de CJ, mentinand un buget exorbitant de 120.000 euro neaprobat de plen. Ii solicitam actualului presedinte al CJ Iasi sa probeze public afirmatia lansata si sa specifice numele companiilor care l-ar fi anuntat ca renunta la participarea la evenimentul de la Milano. 
Chiar daca actualul presedinte al CJ Iasi va face sau nu nominalizari, dorim sa-i asiguram pe toti antreprenorii ieseni ca absolut nimeni si nimic nu-i impiedica sa fie prezen?i la EXPO Milano, unde exista un pavilion al Romaniei, nu un pavilion al d-lui Adomnitei. Grupul consilierilor judeteni PSD sustine in continuare participarea si promovarea internationala a Iasului la expozitia de la Milano”, spun membrii grupului PSD din CJ Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu