Eveniment

Adormirea Maicii Domnului. Ce nu trebuie sa faci la aceasta mare sarbatoare

Publicat: 15 aug. 2019

Sarbatoare mare in calendarul crestin ortodox. Astazi este Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare, zi foarte importanta pentru toti crestinii. In aceasta zi sunt interzise mai multe lucruri. Daca incalci dogma, este mare pacat.

La 15 august, Biserica Ortodoxa praznuieste Adormirea Maicii Domnului, cea mai mare sarbatoare inchinata Fecioarei Maria. Adormirea Maicii Domnului este considerata una dintre cele mai importante sarbatori inchinate "celei mai cinstite decat heruvimii si mai marite fara de asemanare decat serafimii".

Pentru acest moment, credinciosii s-au pregatit timp de doua saptamani, prin post si rugaciune. In calendarul Bisericii Ortodoxe exista patru sarbatori inchinate Fecioarei Maria: Nasterea Maicii Domnului, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Bunavestire si aceasta din urma, considerata a fi de o covarsitoare insemnatate. Biserica Ortodoxa o cinsteste cum se cuvine pe Maica Domnului, aceasta fiind pomenita la fiecare slujba prin rugaciuni, cantari religioase, acatiste sau paraclise.

Despre Maica Domnului, Sfanta Traditie a Bisericii consemneaza incepand cu secolul al IV-lea, atat in Apus cat si in Rasarit, intr-o serie de scrieri, date despre persoana si rolul Maicii Domnului in iconomia intruparii Fiului lui Dumnezeu.

Adormirea Maicii Domnului si ridicarea cu trupul la cer reprezinta ultima taina din lucrarea mantuirii oamenilor. Dupa Invierea lui Hristos, Inaltarea Sa la ceruri si Pogorarea Duhului Sfant, Adormirea Maicii Domnului incheie lucrarea mantuirii savarsita de Mantuitorul Iisus Hristos.

Ce este pacat sa faci de Adormirea Maicii Domnului

Spalatul rufelor, chiar si cu masina de spalat, este interzis la orice mare sarbatoare. Nici Adormirea Maicii Domnului nu face exceptie. Se spune ca cine spala haine in timp ce oamenii sunt la biserica va avea parte numai de ghinioane toata viata.

Nu e bine sa te scalzi. Se spune ca in aceasta zi nu e bine sa te scalzi in rauri de munte, altfel vei fi "lovit" de soarta.

Nu ai voie sa te tunzi de Sfanta Maria. Acest lucru este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. In cazul barbatilor, daca se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca.

Ziua de 15 august este ultima in care mai poti culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Nu este bine sa stai cu usa inchisa pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele crestinilor pentru a imparti harul sau divin.

Daca ai de facut un drum important de facut, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune ca in aceasta zi pot avea descarcari electrice pentru a arata supararea Fecioarei Maria fata de oamenii necredinciosi si neuniti. Plecarea la drum de unul singur arata egoism si independenta. Daca vrei sa fii protejat, desi mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciulita sau un obiect sfintit si vei fi in afara oricarei primejdii.

Chiar daca nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectata. Masa de Sf. Maria trebuie sa fie cat mai cumpatata.

De Sfanta Maria Mare, fetele nemaritate care doresc sa isi gaseasca ursitul trebuie sa poarte in san, de-a lungul intregii zilei, un fir de naprasnic (feriga in unele zone) si sa se roage la icoana Maicii Domnului, tinand candela aprinsa. Se spune ca naprasnicul are puterea de a aduce dragostea fetei care il poarta de Sfanta Maria Mare.loading...

Adauga un comentariu