National

Adrian Câciu, mesaj acid la adresa lui Nicușor Dan: „La oră de iarnă face meciuri de ping-pong pe Facebook”

Publicat: 30 nov. 2021
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului ține o mască în mână

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a declarat că Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, nu a depus nicio cerere pentru obținerea ajutorului de subvenționare în domeniul termoficării.

”Aștept să depună orice hârtie, nu a depus nimic, nu m-a sunat… La oră de iarnă face meciuri de ping-pong pe Facebook…. E problema dânsului”, a declarat Adrian Câciu la România TV.

Sâmbătă, Nicușor Dan și premierul Nicolae Ciucă s-au întlnit pentru a discuta despre ajutorul pe care Guvernul l-ar putea acorda Primăriei Capitalei, care ar acoperi o parte din cheltuielile cu termoficarea.

După întâlnire, primarul Capitalei a declarat că dorește să se întâlnească cu ministrul de Finanțe, pentru a-i prezenta chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei

”E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea, care pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii. Vreau să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului București și noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureștenilor”, a transmis Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicuşor Dan, o nouă serie de promisiuni făcute bucureștenilor: „Să fie cât mai puțin afectați de creșterea costurilor cu încălzirea”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan susţine că va face tot ceea ce e omenește posibil pentru ca bucureștenii să fie cât mai puțin afectați de creșterea costurilor cu încălzirea.

„Am convocat Consiliul General al Municipiului București pentru 26 noiembrie. Proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei nu este pentru moment pe ordinea de zi, întrucât nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP.

Sunt optimist că până la momentul ședinței vom ajunge la o poziție comună, iar proiectul va intra pe ordinea de zi suplimentară și va fi votat.

Voi continua discuțiile cu consilierii generali din majoritatea USR-PNL-PMP și, în paralel, voi insista la Guvern pentru ca primăria să obțină o sumă cât mai mare pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei.

Voi face tot ceea ce e omenește posibil pentru ca bucureștenii să fie cât mai puțin afectați de creșterea costurilor cu încălzirea”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan anunţase miercuri că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 26 noiembrie va fi luată o decizie privind preţul rezonabil pe care să îl suporte bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Adauga un comentariu