Actualitate

Adrian Chesnoiu este audiat la sediul DNA Timișoara. Fostul ministrul al Agriculturii: „Voi da declarații după finalizarea anchetei”

Publicat: 11 iul. 2022
Adrian Chesnoiu este audiat la sediul DNA Timișoara. Fostul ministrul al Agriculturii Voi da declarații după finalizarea anchetei
Adrian Chesnoiu ar fi intervenit pentru aranjarea unor concursuri de angajare în cadrul ministerului și chiar a decis angajarea unui candidat care nu a obținut punctajul necesar

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a ajuns luni dimineață la sediul DNA Timișoara pentru declarații.

„Voi da declarații după finalizarea anchetei”, a spus Chesnoiu, în fața jurnaliștilor.

În perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, care era membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg, persoană de încredere a ministrului, o parte din subiectele la probele scrise la concursurile pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv în direcții județene ale ministerului.

Subiectele ar fi ajuns apoi la patru candidați „agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

În urma intervenției ministrului, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale de 33.782 lei.

Adrian Chesnoiu a demisionat la finalul lunii tecute

Vă aducem aminte că Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru al Agriculturii după ce DNA a început o anchetă în ceea ce-l privește.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!Doamne ajută!”, a spus Adrian Chesnoiu la acel moment.
Adauga un comentariu