Eveniment-Social

Adrian Cioroianu isi lanseaza o noua carte la Universitatea Cuza

Publicat: 29 ian. 2014
1

Maine, 31 ianuarie 2014, de la ora 16.00, libraria Orest Tafrali, din cadrul Universitatii Al. I. Cuza Iasi va gazdui lansarea volumelor intitulate „I. C. Bratianu si politica externa a Romaniei (1866-1888)„, de Liviu Bratescu si „Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor„, de Adrian Cioroianu.

Citeste si: Adrian Cioroianu se intalneste cu studentii de la Cuza

Lucrarile vor fi prezentate de prof. univ. dr. Daniel Barbu, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti si de cercetatorul stiintific Andi Mihalache. „In prima lucrare, Bratescu isi propune realizarea unei riguroase analize asupra evolutiei pe care statul roman o inregistreaza, in planul relatiilor internationale, in intervalul de timp precizat, precum si clarificarea contributiei reale a lui I. C. Bratianu la modificarea statutului juridic international al Romaniei. De asemenea, Cioroianu raspunde in publicatia lansata la Iasi la cateva dintre cele mai interesante si des aduse in discutie intrebari despre istoria noastra: Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej in fruntea comunistilor romani? Cat de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tanara pe nume Catalina Toderiu sa intre in galeria eroilor nationali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit in Romania presedintii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei l-a plimbat in caleasca regala pe Nicolae Ceausescu?”, au mentionat organizatorii.

Citeste si: Adrian Cioroianu va conferentia la Ateneul Tatarasi pe 24 ianuarie

Comentarii
  • daca tot vii la iasi mai bine l-ai lua si pe caraliul de bratescu si carati-va in pustiul egiptului-se rasucesc bratienii in mormant ,cu asemenea ciocoi care se dau mari liberali-la voi ciordeala a ajuns un sport national !!!

Adauga un comentariu