National

Adrian Marinescu, despre modul în care se raportează decesele provocate de COVID-19: „Există o raportare oficială oriunde în lume, care ține de OMS”

Publicat: 10 mai 2020

Medicul Adrian Marinescu a vorbit în această seară despre ideea conform căreia toate decesele sunt raportate în această perioadă ca fiind cauzate de infecția cu coronavirus.

”Există o raportare oficială oriunde în lume, care ține de OMS, și spune că, în momentul în care se pune prin analize de laborator diagnosticul de COVID-19, acea persoană va fi raportată ca deces COVID-19. E adevărat că există o nuanțare. Există persoane care aveau afecțiuni cronice pentru care și un simplu guturai putea duce la deces. Dar faptul că acea persoană are noul coronavirus dovedit în analize, va fi raportat ca atare.

Deci nu este situația în care cineva nu are acel diagnostic și e raportat greșit. Vorbim de cei care au, într-adevăr, acea analiză pozitivă. Pentru fiecare în parte va intra în discuție, în dosarul medical, faptul că aveau alte afecțiuni, și este clar că cei mai mulți care au ajuns la deces au ajuns pentru că au avut alte afecțiuni, dar nu înseamnă că nu au avut infecția COVID-19”, a spus Adrian Marinescu.

Adauga un comentariu