Actualitate

Adrian Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Iată momentul arestării – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 nov. 2020

Finanţatorul echipei de fotbal U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat, joi seară, la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în dosarul fotbalistului Mihai Costea, transferat la FCSB, echipă finanţată de Gigi Becali. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Craiova şi este definitivă. În momentul în care polițiștii au venit acasă la Adrian Mititelu pentru a-l escorta la închisoare, jurnaliștii care filmau momentul au fost agresați de simpatizanții omului de afaceri. CANCAN.RO vă prezintă imagini exclusive.

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamnă pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie.

În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie.

În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive“, se arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova.

Mititelu ar fi primit 1,1 milioane de euro de la Gigi Becali

Potrivit Prosport.ro, transferul lui Mihai Costea de la Craiova la Steaua a fost unul controversat, deoarece lotul lui Mititelu se afla sub sechestrul Fiscului în momentul perfectării contractului. Clubul avea debite foarte mari către bugetul statului, iar patronul oltenilor nu ar fi avut dreptul să vândă niciun jucător. La acea vreme, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat de aproape 10 milioane de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, a fost achitat în primă instanță de Tribunalul Dolj în procesul deschis de procurorii DNA în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, în 2011, dar procurorii au făcut recurs. Mititelu ar fi primit 1,1 milioane de euro de la Gigi Becali pentru transferul lui Mihai Costea, iar procurorii l-au acuzat de evaziune fiscală și înșelăciune, fiindcă Fiscul instituise deja sechestru pe jucători.

Gigi Becali: „La fotbal nu se poate să furi. Că furi din banii tăi”

În luna iunie, Gigi Becali a depus mărturie în procesul lui Adrian Mititelu. Alături de multimilionar, martor în același proces a fost și Valeriu Argăseală, cel care deținea funcția de președinte al clubului patronat de finanțatorul din Pipera. Gigi Becali a oferit declarații, cu puțin înainte de începerea procesului.

El l-a apărat pe Adrian Mititelu, spunând că nu merită să facă pușcărie, după ce a pierdut 20 de milioane de euro pentru a le oferi oltenilor fotbal. ”Eu nici nu mai țin minte, că a fost acum 10-12 ani. Habar n-am! Nici măcar suma de transfer nu mi-o mai amintesc. Dar să vă spun ceva, la fotbal nu se poate să furi. Că furi din banii tăi”, au fost primele cuvinte ale patronului FCSB.

”L-a vândut pe Costea, da? Și ce-a făcut cu banii? I-a luat la el, acasă?”

Gigi Becali a sărit în ajutorul lui Adrian Mititelu, patronul clubului Universitatea Craiova. ”Păi trebuie să-ți furi banii tăi la fotbal, dacă o faci. De aia l-au și achitat pe fond, pe Mititelu, pentru că judecătorul a văzut. A zis: bă, ăsta a băgat vreo 15-20 de milioane la fotbal, cât a băgat Mititelu, și ce să-i fac, să-l bag acum la pușcărie? Cum a fost cu Borcea. A pierdut 6-7 milioane și a făcut și pușcărie vreo cinci ani”, a spus Gigi Becali.

„Acum, ce? Să-i dea pușcărie lui Mititelu că a pierdut vreo 20 de milioane de euro ca să vadă oltenii fotbal? De unde să facă Mititelu evaziune fiscală?”, s-a întrebat Becali. A aflat imediat de la un reporter că Adrian Mititelu era dator la bugetul de stat și nu avea voie să facă vânzări de jucători. ”L-a vândut pe Costea, da? Și ce-a făcut cu banii? I-a luat la el, acasă? Tot la fotbal i-a băgat, la jucători, salarii… Să facă pușcărie pentru asta?”, a încheiat Becali, după care a intrat la Curtea de Apel Craiova.

FC U Craiova, echipa patronată de Mititelu, se află pe primul loc în Liga 2, chiar și după remiza cu Aerostar Bacău, scor 0-0. Oltenii și-au propus promovarea în Liga 1, după un început de sezon foarte bun.

Adauga un comentariu