Sport

Adrian Mutu, unul dintre cei mai capricioși fotbaliști impresariați de către Giovanni Becali! „Dacă rămânea la Inter, câștiga Balonul de Aur!”

Publicat: 25 mai 2020

Giovanni Becali (Ioan Becali, 67 de ani), cunoscutul impresar, a vorbit recent despre cariera lui Adrian Mutu (41 de ani), jucător pe care l-a reprezentat și despre care spune că a fost unul dintre cei mai greu de gestionat.
Giovanni Becali a povestit puțin și despre relația pe care a avut-o cu Adrian Mutu, fost fotbalist pe care îl consideră unul dintre cei mai buni pe care i-a reprezentat.

„Mutu a fost unul dintre cazurile grele de gestionat. Nu în sensul contractului, că nici nu se uita la contractele semnate, jucătorii mei știau că pentru orice problemă voi răspunde eu. M-am supărat odată foarte tare pe el (n.r. – la Chelsea). A venit la mine acasă apoi și ne-am împăcat. Rămâne unul dintre jucătorii mei emblemă, unul dintre cei mai buni 10-12 pe care i-am avut!”, a spus Giovanni Becali.

Întrebat ce înseamnă cele 103 goluri reușite de către Adrian Mutu în Serie A, Giovanni Becali a răspuns fără să stea pe gânduri: „O imensitate! Câți străini au mai făcut asta în Italia?!”

În Italia, Adrian Mutu a jucat la Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena, în perioada 1999-2012. În sezonul 2003-2004, românul a evoluat la Chelsea, în Premier League.
Adrian Mutu s-a transferat în anul 2000 de la Inter la Verona, iar Giovanni Becali este de părere că această mutare a fost una dintre greșelile carierei „Briliantului”. Fostul impresar consideră că Adrian Mutu ar fi putut câștiga Balonul de Aur dacă rămânea la Inter.

„La Inter l-am dus iarna, contra dorinței lui Massimo Moratti, care îl voia din vară. Avea 18-19 goluri în prima jumătate a campionatului la noi, dacă îl mai lăsam, mai marca 20 și era prea mult pentru fotbalul românesc, am zis să nu se strice combinația. Am semnat contractul cu Inter, i-am spus că i-am adus un viitor Balon de Aur. Dacă rămânea la Inter, câștiga Balonul de Aur!”, a povestit Giovanni Becali.

Adauga un comentariu