Actualitate

Adrian Nastase a fost transferat la Penitenciarul Rahova

Publicat: 27 iun. 2012

Dupa ce fostul premier a fost audiat timp de cateva ore, pentru tentativa de sinucidere, de politistii de la Omoruri, in frunte cu seful serviciului, Radu Gavris, Adrian Nastase a fost externat de la Spitalul Floreasca. Politistii au impanzit spitalul, iar Nastase a fost scos asa cum a ajuns si in urma cu aproape o saptamana, pe o targa, acoperit cu o patura. Cu chipul chinuit, slabit, alb, aproape de nerecunoscut, fostul demnitar a privit indiferent la camerele si aparatele de fotografiat, dupa care a ascultat atent indicatiile date de medicii care l-au insotit, fara a scoate un cuvant tot drumul. Ambulanta a fost urmata indeaproape de masina in care se afla fiul sau, Andrei Nastase, pana cand s-a pierdut in spatele portilor penitenciarului.
Abia cand s-au inchis usile, Andrei a plecat resemnat. Nastase a fost transferat la spitalul penitenciarului dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ieri ca procedura de executare a pedepsei in cazul lui Adrian Nastase poate continua. 

"Am constatat ca nu exista niciun impediment in punerea in executare a mandatului emis de Tribunalul Bucuresti. Este necesara punerea in executare", a declarat presedintele Tribunalului, Laura Andrei.

Tot ieri, procurorii anticoruptie i-au audiat pe medicii serban Bradisteanu si Ioan Lascar, primul fiind deja acuzat de favorizarea infractorului, "pentru ingreunarea executarii pedepsei".

Bradisteanu a fost interceptat cand ar fi spus familiei ca Nastase nu este grav ranit, iar in presa a declarat contrariul. Au mai raspuns intrebarilor procurorilor politistul Nicolae Costea, cel care l-a salvat pe Adrian Nastase, si mai multi sefi din cadrul Politiei, precum Niculae Marinescu, Gheorghe Dumitru si Nicolae Apostol.loading...

Adauga un comentariu