National

Adrian Nastase ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013

Publicat: 03 dec. 2012
1

Adrian Nastase ar mai avea de executat, dupa calculele apararii, 35-36 de zile de inchisoare din condamnarea primita in dosarul „Trofeul calitatii” si ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor, a declarat luni avocatul Ion Cazacu, informeaza Mediafax.

Avocatul a spus ca, dupa calculele apararii, Comisia de eliberari conditionate a penitenciarului ar putea sa se intruneasca pentru discutarea situatiei lui Adrian Nastase in ianuarie 2013 si acesta ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul acelei luni.

„Vrem ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fie acasa”, a adaugat avocatul.

Potrivit avocatului, Comisia de eliberari conditionate din penitenciarul unde este incarcerat Adrian Nastase nu trebuie sesizata in sensul analizarii perioadelor de detentie, aceasta fiind o functie pe care comisia o are. Cazacu a precizat ca aceasta comisie se va autosesiza atunci cand termenul pentru luarea in discutie a eliberarii conditionate a lui Nastase se va implini.

Avocatul a mai spus ca Adrian Nastase a desfasurat activitati intelectuale in penitenciar si nu a creat probleme, adaugand ca daca toate lucrurile decurg normal, Nastase ar putea fi liber, conform procedurilor, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013.

Intrebat daca Adrian Nastase va solicita sa beneficieze de cele 24 de ore permise de lege pentru a putea fi alaturi de familie in perioada sarbatorilor de iarna, avocatul a spus ca fostul premier nu va cere acest lucru si va ramane in penitenciar, urmand sa fie vizitat de familie.

„Adrian Nastase nu va cere sa fie lasat sa petreaca sarbatorile alaturi de familie”, a precizat avocatul Ion Cazacu.

Intrebat ce-si doreste Adrian Nastase de sarbatori, avocatul a spus ca fostul premier spera ca pana la jumatatea lunii decembrie sa inceapa tiparirea cartii sale si sa aiba loc lansarea publica a acesteia.

Totodata, avocatul a spus ca apararea face toate demersurile ca pana in 20 decembrie Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa primeasca plangerea in cazul lui Adrian Nastase.

Avocatul Ion Cazacu a mai spus ca la termenul de luni de la instanta suprema va solicita amanarea judecarii contestatiei in anulare, pentru ca apararea sa studieze riguros motivarea de aproximativ 500 de pagini a deciziei de condamnare a lui Adrian Nastase.

Contestatia in anulare formulata de Adrian Nastase in cazul deciziei de condamnare la doi de inchisoare in „Trofeul calitatii” ar urma sa fie judecata luni de instanta suprema, dupa trei amanari din cauza faptului ca la dosar nu ajunsese motivarea hotararii.

Motivarea condamnarilor din „Trofeul calitatii” a fost facuta publica in 26 noiembrie.

Comentarii
Adauga un comentariu