National

Adrian Nastase: Decizia DNA in cazul lui Sorin Alexandrescu creeaza o problema pentru Victor Ponta

Publicat: 05 iun. 2013
1

Decizia DNA referitoare la retinerea si apoi arestarea directorului general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a creat o problema in primul rand pentru Victor Ponta, a afirmat miercuri seara, la Antena 3, fostul premier Adrian Nastase.

Victor Ponta, in calitate de ministru de Justitie si de premier, a facut propunerile respective, care, in opinia mea, chiar daca subiectiv sunt impotriva acelor propuneri, din punct de vedere rational aveau un anumit sens. Problema pe care am gandit-o si atunci si o gandesc si acum, este ca, prin faptul ca intre primele decizii luate la nivelul DNA-ului a fost si aceasta legata de retinerea, respectiv arestarea directorului de la Antena 1, s-a creat o problema in primul rand pentru Victor Ponta. Si nu stiu daca Laura Codruta Kovesi si cei din DNA au facut lucrul acesta special ca sa-i creeze o problema lui Victor Ponta, care a facut propunerile respective in relatia sa cu Antenele in perspectiva urmatoarelor luni sau daca este facuta pur si simplu printr-o anumita coincidenta. Eu insa nu cred in coincidente. Si atunci ma intreb ce sens avea ca din zecile, sutele de dosare care inteleg ca sunt de la DNA sa fie ales un dosar cu niste fapte de acum cateva saptamani si sa fie adus imediat in aceasta zona?”, a argumentat Nastase.

El a aratat ca nu poate judeca pe fond cazul lui Sorin Alexandrescu, ci poate doar sa observe „o chestiune care, pana la urma, creeaza o problema pe zona uneia dintre participantii la coabitare„.

„Si aici este o chestiune pe care sunt convins ca si Victor Ponta si colegii lui o inteleg foarte bine, pentru ca apare un sentiment de frustrare care va trebui intr-un fel, sigur, gestionat din punct de vedere politic. Asta e parerea mea”, a adaugat Adrian Nastase.

Intrebat daca astfel de lucruri pot fi menite sa-i aduca prejudicii premierului Ponta din punct de vedere politic, Adrian Nastase a raspuns afirmativ: „In mod evident!”.

„Antenele au criticat aceasta numire, ea a fost sustinuta de catre Guvern si de catre premier si prima sau a doua decizie luata la DNA a fost legata de o chestiune care s-a intamplat foarte rapid si nu este vorba de niciuna dintre plangerile facute de Guvern anterior. (…) Niste oameni inteligenti, la nivelul DNA, sa nu fi fost constienti de acest efect care se produce la nivel public? Nu discut despre o eventuala vinovatie (…) Si atunci inseamna ca sistemul ca atare este condus in continuare de cineva care vrea sa creeze disensiuni intre partidele care sunt in coalitie, intre sistemul de Justitie si Guvern, intre anumite structuri de comunicare in masa si unele partide sau guvern. Deci toate aceste lucruri creeaza o stare de confuzie si eu cred pe buna dreptate ca jurnalistii din zona Antenelor au sentimentul ca se simt asediati intr-o campanie care are finalitate politica”, a mai afirmat fostul premier social-democrat.

Adrian Nastase a mentionat ca „Antenele” au fost un vector foarte important de mesaj catre simpatizantii PSD.

Sursa: AGERPRES

Comentarii
Adauga un comentariu