Actualitate

Adrian Nastase, despre referendumul lui Klaus Iohannis: ”E nascut din incapacitate. Nu intrati in jocul electoral”

Publicat: 16 mai 2019
1

Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei sustine ca referendumul initiat de Klaus Iohannis este nascut din incapacitatea presedintelui de a intelege legile din Romania. De asemenea, Fostul premier indeamna romanii sa mearga la vot pentru reprezentantii Romaniei in Parlamentul european dar sa nu intre in jocul electoral al lui Klaus Iohannis.

"Am observat, in ultimii ani, o teama paroxistica – poate doar simulata – pentru ceea ce in alte timpuri sau in alte tari este o practica de aplicare periodica, in functie de politica penala ce trebuie adaptata dinamicii faptelor infractionale. Cititi spre exemplu, categoriile de infractiuni exceptate de la gratiere, prin Legea 543 din 2002, adoptata de guvernul PSD. Incapacitatea de a examina lucid aceasta chestiune a dus la ideea presedintelui Iohannis de a cere prin referendum stabilirea unor exceptii, eventual prin adaugarea la Constitutie. Este o formula aberanta din punct de vedere juridic. Sunt oare infractiunile de coruptie mai „importante” decat, spre exemplu, infractiunile de omor?

Iohannis si famiglia blestemata

De aceea, indemnul meu este sa mergeti sa votati pentru reprezentantii Romaniei in Parlamentul european dar sa nu intrati in jocul electoral al presedintelui Iohannis. Si acum cateva detalii despre amnistiile si gratierile colective din perioada post-belica si textul Legii PSD in materie, din 2002.
In 1948, a aparut o lucrare, semnata de V. Pantelimonescu, intitulata „Amnistii si gratieri. Legislatie, adnotari si jurisprudenta”, cuprinzand legile si decretele de amnistie si gratieri intre 23 august 1944 si 1 septembrie 1948. Conform lui Pantelimonescu, intr-un interval de 4 ani, au fost adoptate 23 de legi de amnistie si 3 legi de gratiere. Nu va spun ce scrie in ele, ca sa nu se inspire cineva si sa depuna vreun proiect la parlament, preluand idei din reglementarile acelor ani"
, scrie Adrian Nastase pe Facebook.

Comentarii
  • Dar cine l-a banuit vreodata pe Wernerica de multa inteligenta ? Inteligenta sa nu trece de genunchiul broastei, drept dovada exercitiul de memorie de ieri, cand nu-si mai amintea celebrele intrebari idioate pt. referendum. Vorba aia, prostul nu-i prost destul, daca nu e si fudul. Iar el fudul este, fara tagada ! Adica de necontestat, pt. cei cu cas la gura !

Adauga un comentariu