Secretele istoriei

Adrian Nastase ia apararea jandarmului care a lovit un batran: „A devenit «erou»…”

Publicat: 23 ian. 2018

Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei, nu considera adecvata anchetarea jandarmului care a fost surprins in imagini lovind cu pumnul un batran manifestant, la protestul de pe 20 ianuarie. Fostul prim-ministru este de parere ca toti protestatarii care nu respecta restrictiile impuse de fortele de ordine, trebuie pedepsiti conform legii.

Adrian Nastase si-a exprimat aceasta opinie pe blogul sau personal, unde a discutat in cateva cuvinte protestul de sambata seara. El crede ca in scandalul cu batranul lovit de jandarm, de vina sunt sursele de presa, care ar fi exagerat incidentul, in detrimentul celor din Jandarmeria Romana:

„De aceea, unele televiziuni de stiri, poate pregatite in week end pentru aceste evenimente, aveau nevoie de subiecte «bomba». Asa a devenit «erou» jandarmul care a refuzat ca un «rezist» sa-i bage in gura un gard de protectie, si, in loc sa-l pupe pe frunte, a incercat sa-l descurajeze, dandu-i peste maini sau asa ceva. In urma acestui «incident», jandarmul este anchetat disciplinar”, spune Nastase in mediul online, conform Realitatea.net.

Fostul premier crede ca „desteptii care propuneau sa fie daramate gardurile de la Parlament si de la Guvern sa propuna si desfiintarea Jandarmeriei care, nu-i asa, ii impiedica pe cei care «isi cauta drepturile» in week end, pe strazi sa se manifeste liber. Cred ca si suporterii echipelor de fotbal care, in lipsa de performanta a acestora, isi cauta alte angajamente si alti sponsori, mai ales inainte de reinceperea campionatului, ar fi de acord cu aceasta idee.”

„Dreptul de a protesta pasnic este un drept constitutional”, spune fostul premier, care sustine ca „regulile stabilite de fortele de ordine publica trebuie respectate” si „cei care le incalca trebuie sanctionati.”

„In aceste conditii, consider ca anchetarea jandarmului provocat de acei „rezisti” da un semnal de slabiciune din partea Jandarmeriei si a Ministerului de Interne. In acest fel, jandarmeria risca sa fie timorata si s-ar putea, ca in alte situatii, sa nu-si mai faca datoria. Ancheta trebuie sa-i vizeze, de fapt, pe cei care ataca jandarmii, aruncandu-le in cap cu pietre din asfalt, care-i provoaca si care nu respecta indicatiile lor. Si ar trebui sa si aflam rezultatul anchetarii acestora. Ei trebuie identificati si pedepsiti”, mai adaauga fostul premier.loading...

Adauga un comentariu