National

Adrian Nastase, mesaj inainte de sedinta CEx a PSD: Stau cu privirea in pamant, de frica

Publicat: 13 iun. 2019
1

Adrian Nastase a transmis un mesaj, inainte de sedinta CEx a PSD, pe blogul personal. 
"Frica din PSD
Dragi colegi… Daca exista, totusi, un motiv pentru care unii dintre noi mai stau cu privirea in pamant si cauta solutii acolo unde nu exista, acest motiv este frica. (…) Frica din PSD are la baza frica de PSD. Daca am fi devenit cu adevarat un partid mort, fara viitor, nimeni nu s-ar mai fi straduit macar sa ne spuna asta. Am fi constatat-o probabil si singuri. Dar ni s-a spus, trei ani, ca am iesit din istorie pentru ca eram cel mai mare partid si toti adversarii nostri, separat sau impreuna, au o anumita caracteristica: sunt incapabili sa conduca. Ei pot deveni cu adevarat importanti doar daca noi am deveni cu adevarat o amintire.

Adrian Nastase, despre Congresul PSD din iunie: Este nevoie de o buna pregatire

Asa s-a nascut, la inceputul lui 2005, conceptul de "partid blestemat", partidul din care nu e bine sa faci parte iar daca faci, totusi, parte din el, e bine sa te straduiesti sa-l rupi in bucati. Ni s-a sugerat sa ne fie frica de apartenenta noastra, de colegii nostri, de trecutul nostru, de ideile noastre, de guvernarea noastra", a scris Adrian Nastase pe blogul personal.

"Instinct de haita"
"Mai presus de orice, ni s-a sugerat sa ne gasim solutii individuale, fiecare pentru el, negociind cu unii si cu altii diverse formule cetoase, indaratul unor usi inchise. De frica. Daca exista intr-adevar o formula prin care acest partid poate fi distrus, atunci aceasta este. PSD a depasit mereu perioadele dificile prin unitate. Si tot prin unitate a reusit perioadele lui bune. Cei care ne-au studiat, stiu lucrul asta. Nici noi nu ar trebui sa-l uitam. Sa fim, din nou, o echipa unita! (…)

Noi am castigat alegerile (din 2004 n.b.) si s-a dezbatut indelung de ce le-am pierdut. Poate ca INCA nu stim. Guvernele au stat pe loc, economia a stat pe loc, dar s-a vorbit mai mult despre alegeri anticipate, in vreme ce noi eram acuzati de necinste, in baza unor dosare televizate in care nu se afla nimic. Regizorii acestui spectacol au incercat sa defineasca partide bune din nastere si partide rele din nastere. Ce reprezinta asta daca nu acel instinct de haita?", a mai scris Adrina Nastase.

"Frica de pe scena politica"
"Frica de pe scena politica , dragi prieteni, transmite frica in societate. Pare aproape absurd sa mai vorbim de frica in Romania lui 2008, la 18 ani de la o revolutie impotriva fricii. Si totusi acest absurd s-a produs, chiar daca parametrii lui sunt schimbati fata de comunism. (….) Daca vrem sa castigam alegerile, va trebui sa luptam impotriva fricilor care ne inconjoara, pe noi sau pe romanii care ne sustin. Fara orgolii, fara pasiuni personale, fara obiective nerealiste. Pasii sunt simpli, i-am mai facut impreuna pana acum. In 2000, cand am cucerit puterea, propunand oamenilor o alternativa de bun-simt la ceea ce fusese inainte , inainte de 2000, un regim bazat pe haos, dezordine, panica si amatorism si care, iata, se repeta", a mai transmis Nastase.

Adauga un comentariu