National

Adrian Nastase: Se incearca anihilarea PSD. Obiectivul lui Iohannis este…

Publicat: 13 iul. 2016
1

Adrian Nastase a lansat un avertisment pentru conducerea PSD. Fostul premier a spus ca se incearca anihilarea PSD, dupa locale, iar noul front PMP-UNPR usureaza misiunea liberalilor. O mare coalitie ar fi un obiectiv pe termen scurt al presedintelui Iohannis, care si-ar securiza astfel al doilea mandat la Cotroceni.

„Se incearca anihilarea PSD prin alipirea sa ca partid slab la PNL, pentru ca Iohannis sa guverneze linistit. Nu ma indoiesc de faptul ca Iohannis sa aiba o astfel de idee, sa propuna ca PSD si PNL sa se uneasca. Problema e daca PSD accepta, iar accest lucru devine o alternativa posibila. In conditiile in care s-a creat acest nou front al PMP si UNPR care poate sa ofere PNL o a doua varianta, iar in aceste conditii PSD fie va merge pe formula de alianta sub umbrela lui Iohannis, fie va ramane in opozitie”.

Iohannis, un al doilea mandat

Presedintele Iohannis ar avea de castigat, daca se va guverna in coalitie PSD-PNL. ”Cred ca dl Iohannis isi cunoaste bine interesul, a spus Adrian Nastase. Si cred ca are  consilieri si in propria curte dar si in curtile alaturate, nu cred ca ii vor lipsi sugestii practice. Va dati seama ca un guvern de coalitie ii poate asigura un al doilea mandat  prezidential si acesta va fi obiectivul sau in perioada urmatoare”, a mentionat Nastase.

Cum poate reactiona PSD

Adrian Nastase a dat sfaturi liderilor PSD, pe care i-a si criticat, amintind ca niciun partid nu are un mesaj coerent, ca nu se mai poate vorbi despre ideologie. ”Cred ca e nevoie de un efort deosebit, inclusiv pentru construirea unui parteneriat cu un partid de stanga care sa stranga voturile nemultumitilor. Cred in nevoia unui mesaj national mai puternic la nivelul Stangii. E necesara o analiza a ceea ce s-a intamplat dupa alegerile locale”, a spus Nastase, referindu-se la miscarile UNPR.

Adauga un comentariu