National

Adrian Papahagi: Sentiment extrem de amestecat. Situatia e grava

Publicat: 14 oct. 2014

Adrian Papahagi a comentat, in termeni duri, afirmatia facuta de presedintele Traian Basescu, care a spus ca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE.

„Traiesc un sentiment extrem de amestecat dupa declaratiile de ieri ale Presedintelui Basescu. Scarba pentru tot ce inseamna cloaca din care s-au nascut Ponta si o buna parte din clasa politico-securisto-financiara (cele trei sunt indisolubile), pe care Traian Basescu a stiut s-o depaseasca in momentele lui de om de stat. 

Citeste si Macovei: „Daca vrem dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit, sugerez sa cautam si in arhiva

Daca se limita la declaratia (si demonstratia) sobra ca Ponta a fost in incompatibilitate ca magistrat si agent SIE, ca a incercat sa acopere acest lucru prin complicitati institutionale, ca serviciile racolau magistrati si demnitari, etc., Traian Basescu facea un serviciu democratiei si natiunii.

Citeste si Daniel Barbu: Multi si-l doresc pe Traian Basescu dupa gratii

Situatia e oricum grava: un presedinte in functie care denunta un premier si un fost sef de serviciu secret, ambii candidati la presedintie constituie un scandal imens. Era suficienta aceasta tema. Nu vorbesc de efectul ei devastator in orice tara serioasa. Nu vreau sa ma gandesc macar la perceptia pe care o au partenerii nostri occidentali despre tot scandalul”, a scris Adrian Papahagi, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si Elena Udrea: VICTOR PONTA A INCALCAT CONSTITUTIA. Sa demisioneze

„Dar parca Traian Basescu a vrut sa-si saboteze singur mesajul, multiplicand fronturile si declaratiile, intr-o gesticulatie si cu o stilistica bulversante. Cu cine se rafuia? Cu Ponta, pentru ilegalitatea comisa? Cu Melescanu, care l-a acoperit? Cu Iohannis si Blaga? Cu Monica Macovei, pe care a ridiculizat-o grotesc si nedrept?”, a mai scris Adrian Papahagi. loading...

Adauga un comentariu