Economic Local

Adrian Porumboiu: „E scandalos. Importam cirese din Africa de Sud. Fasolea se importa din Etiopia”

Publicat: 28 mart. 2013
1

Romania nu are o agricultura reala, care sa asigure necesarul de consum intern, si a ajuns sa importe cirese din Africa de Sud si fasole din Etiopia, a declarat joi, la un seminar, Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari agricultori din Romania.

„La ora actuala importam legume, importam fructe, flori intr-o cantitate impresionanta, si banii acestia pleaca si au destinatii in alte zari. Noi vom putea vorbi despre o agricultura reala, care sa asigure atat necesarul de consum pentru romani, dar si pentru export, doar atunci cand vom reusi sa facem acele ferme mici, de 2-5 hectare”, a spus Porumboiu.

El a afirmat ca cei care vor dezvolta ferme de mici dimensiuni nu vor putea face cultura mare, de grau sau rapita, scrie gandul.info

„E scandalos de rusinos sa ne gandim ca vine primavara si importam ardei iuti din Turcia. Importam mere de unde vreti, de unde nu vreti. Importam cirese din Africa de Sud. Vin cu chartere si aduc in Romania. Fasolea se importa din Etiopia„, a adaugat Porumboiu.

El a mai spus ca Romania ar putea face din agricultura pistonul de baza al economiei, pentru ca oricum alte lucruri „nu au mai ramas”.

Comentarii
  • Mare dreptate aveti domnule Porumboiu si ma doare cand vad asa ceva dar,in acelasi timp de pe urma agricultorilor din Romania(cati mai sant?)se imbogateste o sleahta de trantori,care-si spun angrosisti,iar taranul obtine mai putin de jumatate din pretul platit de noi in piata(ma refer in special la legume).
    Cand vor disparea astia sau se vor asocia taranii,sa uite de CAP-uri,iar castigurile sa ajunga la sate ca sa avem tarani bogati si nu tigani bogati de pe urma agriculturii,atunci vom avea si o tara bogata.Aici trebuie sa lucreze guvernul si cu legislativul tarii nu la televiziuni.

  • Buna seara dl Porumboiu, cata dreptate aveti in tot ceea ce spuneti dar intrebarea este : cati gandesc ca dvs ? va cunosc din 1979 cand lucram la restaurantul prietenului dvs Costica Stefanescu si stiu ce fel de om sunteti .As dori fff mult sa iau legatura cu dvs personal, referitor la pamantul pe care-l are mama mea ,in satul Coroiesti,Com Bogdanita. As dori tare mult sa stiu cum pot lua legatura cu dvs personal, Eu acum locuiesc in Constanta , dar daca trebuie vin personal la Vaslui sa rezolv problema mamei, pt ca este in varsta de 80 ani si este tare bolnava si vreau sa vand tot ce are acolo ,pamant , casa si s-o aduc langa mine sa am grija de ea cate zile mai are . Va rog din suflet spuneti-mi cum pot lua legatura cu dvs. Nr meu este 0766235291

Adauga un comentariu