Actualitate

Adrian Romcescu a revenit in tara dupa aproape trei decenii petrecute in Danemarca si a vorbit despre marele sau regret

Publicat: 07 mart. 2019

Adrian Romcescu, una dintre cele mai bune voci masculine ale muzicii romanesti, traieste intre doua tari, de ani buni. Revenit in Romania dupa aproape trei decenii petrecute in Danemarca, si-a lasat in tara nordica sotia si face naveta, ca sa se vada, de cate ori poate. Anul viitor, ne-a dezvaluit el, aceasta stare de fapt s-ar putea schimba, odata cu mutarea lui Gitte aici.

– Domnule Romcescu, veti petrece impreuna cu sotia ziua de 8 Martie sau tot singur?

– Adrian Romcescu: Am fost recent la ea. Sotia s-a operat luna trecuta si e in Danemarca. M-am dus la ea si am ajutat-o, azi e totul OK. Mi-as fi dorit sa fim de 8 Martie impreuna, dar nu avem cum. Asa ca, de Ziua Femeii, voi fi in Mangalia, la un prieten bun care face o petrecere pentru doamne, chiar in port, pe malul marii.

– Cat de des reusiti sa ajungeti in Danemarca?

– Ajung din ce in ce mai rar. Am revenit definitiv acasa, unde intotdeauna m-am simtit cel mai bine. Parintii mei sunt la o varsta la care au nevoie de mine. Asta nu inseamna ca nu-mi iubesc si tara adoptiva, unde am stat 28 de ani.

– Cum rezista, totusi, casnicia dumneavoastra?

– Nu-i atat de greu. Avem aproape 30 de ani de casnicie. Lucrurile se sedimenteaza in timp, increderea e cea mai importanta. Eu ma duc acolo de cate ori ea are nevoie. Placerea ei e sa vina ea aici. Si vine cam la doua luni. La anul e posibil sa se mute si ea aici. Asa va continua viata noastra, in Romania.

– Ati regretat vreodata ca v-ati intors in Romania?

– Nu mi-a parut rau ca m-am intors, dimpotriva. De cand am revenit, am incercat sa colaborez cu tineri talentati, am reusit sa dau publicului o Malina Olinescu, regretata artista. Am reusit sa colaborez cu Andra, Alexandra Ungureanu, dar si cu colegi apropiati de generatia mea.

– Ati reusit tot ce v-ati propus in viata?

– Neimplinirea mea cea mare e faptul ca nu am copii. Asa a vrut Dumnezeu. Acum e tarziu pentru asa ceva. Cine are sa-i iubeasca. Eu ii iubesc, chiar daca nu am. Si ei parca simt. Extraordinar de repede ma imprietenesc cu ei. E un mare regret din viata mea faptul ca nu am copii.

– Nu v-ati gandit sa adoptati?

– E tarziu si pentru adoptie. Viata m-a aruncat permanent intre doua drumuri, nu am reusit sa depind de un singur loc. Sotia fiind acolo, am avut un alt program. Incusiv atunci cand si eu stateam in Danemarca. Eu acolo lucram noaptea. Ea venea acasa, eu plecam. Nu s-a legat. Si cand am vrut cu orice pret sa incercam sa avem copii a fost prea tarziu.

– Ce surprize profesionale ne pregatiti?

– Scriu, sunt alaturi de colegii mei. Incerc sa ma apuc zdravan de scris. Din pacate, nu noi suntem cei foarte difuzati. Iar treaba asta iti cam taie macaroana. Dar tot o sa o fac, din placerea de a colabora cu voci mari. Am deja o piesa, va fi o mare surpriza, pentru cele doua Anghel, Monica si Luminita. Asta e viata mea, o petrec in studio.loading...

Adauga un comentariu