Actualitate

Adrian Streinu Cercel, despre incendiul de la Institutul „Matei Balş”: „Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie!“

Publicat: 29 ian. 2021
Incendiu la Institutul Matei Balș
Incendiu la Institutul Matei Balș

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, a declarat vineri, 29 ianuarie, a declarat că avizele institutului sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie.

„Avizele institutului sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie. Din păcate, toţi pacienţii care sunt internaţi COVID au nevoie de oxigen şi evident erau şi cuplaţi la oxigen. (…) Tot ce se internează în „Matei Balş” reprezintă pacient mediu spre sever sau critic”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

În ceea cepriveşte cele patru persoane care au decedat, Streinu-Cercel a transmis că în prezent acestea se află în procedură de identificare, după care vor fi anunţate familiile.

„Nu am informaţii referitoare la pacienţi care au suferit arsuri grave” a precizat el, adăugând că alte persoane în afara celor aflate în cele patru saloane d ela parterul clădirii în care s-a produs incendiul nu au fost afectate.

Adrian Streinu – Cercel a afirmat că instalaţiile clădirii au fost verificate ultima dată în noiembrie, iar instalaţia de oxigen, care a fost refăcută în totalitate, a fost verificată aproape lunar din noiembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis va merge, vineri, la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti, după incendiul care a afectat un pavilion al unităţii. Preşedintele Iohannis va ajunge acolo la ora 13.00.

Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi. Atât procurorii, cât şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţa Capitalei se află la faţa locului.

De asemenea, la Institutul ”Matei Balş” se află şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a determina cauza izbucnirii incendiului

Incendiu la Institutul „Matei Balş”

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

Comandantul Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția de la Institutul Matei Balș din Capitală, a anunțat că 102 persoane au fost evacuate în urma incendiului care a afectat instituția vineri dimineața.

Rudele pacienților internați la Institutul Matei Balș, unde un pavilion a luat foc în această dimineață, s-au adunat în fața spitalului pentru a afla informații despre cei dragi. 4 oameni au murit și peste 100 de pacienți au fost transferați fie în alte spitale, fie în alte pavilioane ale institutului.

Oamenii sunt disperați pentru că nu știu încă ce s-a întâmplat cu rudele lor internate la Institutul Matei Balș, în urma incendiului din această dimineață. Un jandarm a ieșit în urmă cu scurt timp și le-a spus că vor fi făcute liste cu pacienții care au decedat și cu cei care au fost transferați la alte spitale.

O femeie al cărei tată era internat chiar în pavilionul care a luat foc a declarat că a sunat la mai multe spitale pentru a afla dacă pacientul a fost transferat acolo.

Numere de telefon la care rudele pacienţilor de la Institutul „Matei Balş“ pot afla informaţii

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că au fost operaționalizate două linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș“ din Capitală.

„Precizăm faptul că la acest moment, la sediul DSU, sunt operaționalizate 2 linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală”, transmite DSU.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515.

 

Adauga un comentariu