Actualitate

Adrian Streinu-Cercel: „Din păcate, noi nu avem la Balş locuri disponibile”

Publicat: 22 sept. 2020
Profesorul Adrian Streinu Cercel într-un studio de televiziune
Profesorul Adrian Streinu-Cercel

Prof. dr. Adrian Streinu- Cercel, managerul Institutului MAtei-Balș din București, a afirmat că, în prezent, nu mai sunt locuri disponibile pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2, la instituțis medicală pe care o conduce.

„Din păcate, noi nu avem la Balş locuri disponibile. Este o muncă titanică, nimeni nu a plecat în concediu pentru a salva cât mai multe vieţi. Sunt 18 copii internaţi la Balş cu COVID, însă nu au forme grave”, a spus dr. Adrian Streinu-Cercel.

Prof. dr. Adrian Streinu- Cercel: „Noi nu avem mai multe decese”

Anunțul profesorului Cercel vine în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou. În ultimele 24 de ore, 1.059 de persoane s-au infectat de COVID.

Chiar și în aceste condiții, managerul Institutului Matei-Balș spune că sistemul medical de sănătate a funcționat bine în România, deoarece „noi nu avem mai multe decese. Avem 4.000 de decese, dar şi 100.000 de îmbolnăviri”.

Prof. Streinu-Cercel: Un infectat poate îmbolnăvi 40 de oameni

În context, medicul a atras atenţia, din nou, asupra importanței purtării măștilor de protecție. „Dacă lumea va înţelege că masca face diferenţa nu vom avea multe cazuri. În decurs de 12 zile de la o persoană infectată putem avea 40 de persoane infectate. Eu dau un singur sfat: cei care vor să se protejeze trebuie să poarte mască”, a spus medicul.

În plus, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel recomandă să ne vaccinăm antigripal, mai ales că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus.

„Iarna va aduce şi virusul gripal. În momentul de faţă circulă şi virusul care provoacă guturaiul. În luna octombrie trebuie să ne vaccinăm antigripal”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Medicul Adrian Streinu Cercel, despre cei care nu vor să poarte măști: „Să se aștepte la ce e mai rău!”

Medicul Adrian Streinu Cercel a avut o ieșire nervoasă la adresa persoanelor care nu vor să poarte mască de protecție. Doctorul susține că dacă toată lumea ar purta masca corect, în cel mult opt săptămâni, virusul ar fi eradicat.

„În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: ‘haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!’. Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi.

Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni. Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură. Masca trebuie să acopere și nasul, și cu gura! Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și a obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul.

Dacă aceste lucruri ar fi puse în practică, în decurs de șase-opt săptămâni, am putea să izolăm circulația virusului.

Cei care nu vor să poarte mască, nu au decât să facă ce doresc, dar să-și asume și riscul îmbolnăvirii!”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Medicul Adrian Streinu Cercel, avertisment dur pentru români cu privire la noul coronavirus

Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă cu privire la noul coronavirus. Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este în creștere în România, iar autoritățile se așteaptă ca situata să se agraveze în perioada următoare.

Specialiştii sunt îngrijoraţi cu privire la următoarea perioadă. Evoluţia pandemiei ar putea ajunge la un prag îngrijorător, în contextul în care sezonul rece favorizează apariția virozelor respiratorii și a gripelor.

Deși medicii și specialiștii în sănătate avertizează că urmează o perioadă complicată și în care respectarea regulilor de igienă este esențială pentru a preveni o posibilă infectare cu noul coronavirus, din ce în ce mai multe persoane par să ignore regulile.

Odată cu protestul, organizat în Bucureşti, cu privire la purtarea măştilor de protecţie, medicul Adrian Streinu Cercel a tras un semnal de alarmă. Acesta a precizat că în cazul în care regulile nu vor fi respectate, există șanse mari ca în perioada următoare să fie depășite 2000 de cazuri noi în fiecare zi, situație în care spitalele nu vor mai face față.

Adauga un comentariu