National

Adrian Streinu Cercel: Inducem lumea in eroare

Publicat: 12 mai 2016
Adrian Streinu Cercel
Adrian Streinu Cercel

Seful Institutului Matei Bals, Adrian Streinu Cercel, a explicat care este situatia din spitale cu privire la infectii si la antibiotice.

„Toata lumea vorbeste despre rezistentele bacteriilor la antibiotice, un lucru foarte bine cunoscut. (…) Antibioticele au fost folosite cu cap sau fara cap in ultimii 60 de ani si terapia cu antibiotice a condus la rezistente. Domnia sa se refera la aceasta categorie de pacienti, care au infectii cu germeni rezistenti si la care o serie de antibiotice nu sunt utile.

Exista trei mari categorii de infectii: comunitare- se dezvolta cu germeni sensibili la antibiotice, asociate ingrijirilor de sanatate- germeni dusi din spitale in comunitate de catre bolnavi, iar acesti pacienti dezvolta infectii care au o rezistenta mai mare la antibiotice pentru ca deja au venit in legatura directa cu ei, nosocomiale- cu germeni multirezistenti. Daca nu se precizeaza pe ce palier se plaseaza antibioticele (despre care medicul Catalin Cirstoveanu a spus ca sunt inutile), inducem lumea in eroare”, a spus profesorul Adrian Streinu Cercel, seful Institutului Matei Bals.

Medicul a precizat ca trebuia sa clarifice la ce tip de infectie se refera. Adrian Streinu Cercel a precizat: „Bineinteles ca am incredere in generice, nu sunt altceva decat niste antibiotice sau medicamente care au iesit de sub patent. De ce nu am avea incredere in ele?”.

Adauga un comentariu