Coronavirus

Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă cu privire la noul coronavirus

Publicat: 20 sept. 2020
Adrian Streinu Cercel
Managerul Institutului „Matei Balș“ din București

Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă cu privire la noul coronavirus. Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este în creștere în România, iar autoritățile se așteaptă ca situata să se agraveze în perioada următoare

Specialiştii sunt îngrijoraţi cu privire la următoarea perioadă. Evoluţia pandemiei ar putea ajunge la un prag îngrijorător, în contextul în care sezonul rece favorizează apariția virozelor respiratorii și a gripelor

Medicul Adrian Streinu Cercel, avertisment dur pentru români cu privire la noul coronavirus

Deși medicii și specialiștii în sănătate avertizează că urmează o perioadă complicată și în care respectarea regulilor de igienă este esențială pentru a preveni o posibilă infectare cu noul coronavirus, din ce în ce mai multe persoane par să ignore regulile.

Odată cu protestul, organizat în Bucureşti, cu privire la purtarea măştilor de protecţie, medicul Adrian Streinu Cercel a tras un semnal de alarmă. Acesta a precizat că în cazul în care regulile nu vor fi respectate, există șanse mari ca în perioada următoare să fie depășite 2000 de cazuri noi în fiecare zi, situație în care spitalele nu vor mai face față.

Adrian Streinu Cercel a precizat că și în prezent există probleme la Matei Balș

Adrian Streinu Cercel a precizat că și în prezent există probleme la Matei Balș, secțiile fiind aproape pline.

„Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Până nu se îmbolnăveşte şi nu a ajuns boala în dreptul lor, zic, pe mine nu mă poate afecta. Când îi afectează se întreabă de ce oare m-a afectat tocmai pe mine. Deci este în natura fiinţei umane.

Dânşii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta. După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim 1333 de cazuri, suntem cam pe acolo.

Domnul ministru Tătaru a spus că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România. Asta va fi posibil în contextul în care vedem ceea vedem astăzi la televizor, lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva pitit prin tufişuri.

Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă (…) Sunt oripilat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă.”, a spus Adrian Streinu Cercel, potrivit antena3.ro .

Când se va sfârşi pandemia de coronavirus? Iată ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel

Medicul Adrian Streinu-Cercel ne da veşti proaste. Pandemia de coronavirus nu se va sfârşi curând. Potrivit medicului, ne vom confrunta cu această situaţie încă câţiva ani buni.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei-Bals” din Capitală, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel ne de veşti proaste privitor la pandemia de coronavirus. Cei care spera că virusul să dispară se înşeală. Medicul susţine că pandemia de coronavirus se va termina abia în anul 2023.

„Dată fiind situaţia, într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID-19. Pandemia de coronavirus se termină în 2023!”, a spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, susţine că SARS-CoV-2 nu va dispărea prea curând din cauza numărului ridicat de mutaţii prin care a trecut.

Adauga un comentariu