National

Adriana Saftoiu: Udrea a avut un mare ghinion pentru ca l-a avut consultant in politica pe Traian Basescu

Publicat: 25 mai 2015
1

Cele doua mandate prezidentiale ale lui Traian Basescu ascund secrete incredibile, manevre politice uluitoare si momente de cumpana despre care presedintele jucator ar fi vrut sa nu se afle niciodata, dar care au fost descrise de fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu in noua sa carte. Cele mai zguduitoare dezvaluiri sunt de departe cele despre Elena Udrea, pe care Traian Basescu a recunoscut ca a protejat-o timp de un deceniu.

Adriana Saftoiu si-a lansat volumul „Cronica de Cotroceni” la targul de carte Bookfest 2015. Volumul a starnit o multime de reactii, indeosebi din partea lui Traian Basescu si a Elenei Udrea, doua dintre persoanele la care se face referire in carte.

Adriana Saftoiu a explicat ca noua sa carte este despre „amintirile si opiniile” sale. „Nu este o carte despre memorii, in sensul clasic al cuvantului, si nici una despre dezvaluiri. Mai degraba despre invaluiri. Daca voiam sa fac dezvaluiri, cartea ar fi aratat altfel”, a declarat Adriana Saftoiu.

Adevarurile nespuse pana acum despre ce s-a petrecut intre Elena Udrea si Traian Basescu in spatele usilor inchise de la Cotroceni sunt redate de Adriana Saftoiu in cartea sa „Cronica de Cotroceni”.

Impusa de Traian Basescu la Cotroceni, Elena Udrea a facut totul ca sa-l acapareze pe presedinte si sa blocheze accesul altor persoane la seful statului, povesteste fostul strateg prezidential, Adriana Saftoiu. Udrea si-a dorit sa fie singura care sa intre in biroul prezidential.

” ‘Nu putem sa intram toti la Presedinte’, e opinia Elenei. In afara de consilierii prezidentiali, cinci la numar, nu prea mai au acces alti functionari din institutie in cabinet. Incerc sa exemplific: ‘Adica, pentru dosarele pe extern, ar trebui ca Plesu sa iti spuna tie ce contine dosarul si tu sa il prezinti presedintelui, nu consilierul in cauza’. ‘Da, e o varianta’, imi raspunde. ‘Aceste dosare presupun discutii, intrebari, analize si cred ca fiecare dintre noi trebuie sa faca asta pe domeniul lui, nu prin intermediari’, a fost replica Adrianei Saftoiu, care dezvaluie o discutie de la inceputul carierei Elenei Udrea la Cotroceni.

Adriana Saftoiu considera ca Elena Udrea a avut „un mare ghinion” pentru ca a intrat in cercul lui Traian Basescu. „Elena Udrea a avut un mare ghinion prin faptul ca l-a avut consultant in politica pe Traian Basescu. Poate ar fi avut un alt tip de traseu”, a spus Adriana Saftoiu.

Aceasta a marturist ca se astepta ca noul ei volum sa starneasca reactii si, mai ales, nu se asteapta ca Traian Basescu sa vina „cu un tort sau cu un buchet de flori”.

Comentarii
  • Saraci Romanii cum sunt manipulati, mintiti de 25 de ani de niste curve, tiriturii, obele comuniste si de cei 600 de talhari, securisti, comunisti, tradatori, vinzatorii de tara din parlamentul Romaniei

Adauga un comentariu