Viata de cuplu

Adriano Celentano si Claudia Mori: 50 de ani de casnicie. Care este secretul?

Publicat: 19 iul. 2014

Celebrii protagonisti ai scenei italiene – si nu numai – Adriano Celentano si Claudia Mori – au sarbatorit luna aceasta 50 de ani de fericita convietuire.

N-ar parea neobisnuit daca faptul nu s-ar petrece in lumea celor care evolueaza pe scena si carora impresia publicului larg este tentata sa le aribuie multe alte calitati frumoase, splendide, excelente, mai putin fericirea in cuplu, noteaza ziare.com, care citeaza  Big Picture. Nu pare sa-i caracterizeze.

Cum ne imbolnaveste o casnicie fericita
Scandaloasa cravata

De la inceput, n-a parut nici in cazul celor doi protagonisti. Mai exact, nunta demarase cu stangul. La intrarea in biserica, mireasa a observant ca mirele si-a pus alta cravata decat cea convenita in ajun. Casus belli!

Tanara mireasa a declansat un taraboi galagios in stil italian – ca la noi de altfel – si parea ca nunta este ca si compromisa. Dar scandalul s-a potolit – cum se potolesc si ale noastre – iar ceremonia a continuat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Poate ca ceremonia nu continua, iar scandalul se intetea, daca ar fi fost de fata paparazzi, dar, vrand sa-i evite, mirii stabilisera ca intregul moment solemn sa aiba loc in mare secret, la orele 3 noaptea. In afara de cei apropiati, nu era nici tipenie.

Care este cheia pentru o casnicie lunga si fericita
In urmatoarele zile, Celentano s-a dovedit a fi un caracter expoziv, dar Mori a hotarat sa suporte primele socuri. Daca amortizeaza situatia, poate salveaza casatoria pe care nu voia s-o piarda. Daca nu se poate amortiza nimic, oricand e timp pentru un divort.

Amortizarea a intervenit de la sine. I-a apropiat profesia, mai ales cand el a constatat ca n-are impresar. Din cauza caracterului lui irascibil, il parasisera toti. Acum, s-a oferit tanara sotie sa-i fie manager, iar tanarului sot i-a convenit sa nu mai lucreze cu niste straini dificili.

 

Episodul cu „Imblanzirea Scorpiei”

Dintr-o data, ea a hotarat sa-l suporte, iar el s-o menajeze. Amandoi si-au dat seama cum cariera poate salva casatoria si casatoria poate salva cariera. Mai trebuia ceva? Sigur ca da: copii. Dand dovada ca are cele mai serioase ganduri cu casatoria sa, Claudia i-a oferit lui Adriano trei copii, unul dupa altul: Rosita, Giacomo si Rosalinda.

Asta nu i-a oprit din evolutie in cariera. Au devenit cap de afis nu numai in Italia, ba chiar in lume. Amandoi staruri, amandoi celebri, el ajuns printul rock’n’roll-ului, ea evoluand cu un palmares filmogafic si discografic care impresioneaza si astazi.

Cum iti poate afecta casatoria sanatatea
In plus ea era impresarul lui, filtrul lui de imagine si directorul casei lui de discuri, cu o vanzare record de 70 de milioane albume. Se parea ca nimic nu este mai perfect.

Si chiar nimic n-ar fi fost mai perfect, daca, in timpul turnarii filmului „Imblanzirea Scorpiei”, protagonista peliculei, Ornella Mutti, nu s-ar fi indragostit brusc de familistul Andriano.

Ba mai mult, ca sa-i faca dovada suprema a dragostei sale, ea a divortat rapid de sotul ei, actorul Alloes Orano. Nu ramanea decat pasul urmator: sa faca si Adriano Celentano acelasi lucru. Divortul fericitei familiei era iminent, iar formalitatile pregatite.

Sfaturi pentru a avea o casnicie fericita
Revizia tehnica

Dar Claudia Mori, femeie inteleapta si mama a trei copii, a asteptat cu rabdare, rezistand curiozitatii obositoare a reporterilor care o asaltau. Acestora le-a explicat ca o aventura trecatoare ii este utila oricarui barbat si chiar menajului insusi.

Este exact acea revizie tehnica necesara din cand in cand oricarei masini, pentru ca sa functioneze iarasi ca noua. Raspunsul ei a facut senzatie in presa mondena, iar a doua zi sotul s-a intors acasa, explicand ca revizia tehnica s-a terminat si ca motorul e din nou in perioada de garantie.

Acum, dupa o jumatate de veac de la incidentul cu cravata de la nunta, familia Celentano locuieste intr-o vila cu 20 camere, situata la 100 km de Milano, mobilata in stilul Hollywood al anilor ’20.

Cand copiii erau mici, pe terenul vilei era amenajata si o gradina zoologica, plina cu iepuri, pasari si alte asemenea atractii. Intrucat copiii au crescut si intreaga familie se simte atrasa de echitatie, in locul gradinii zoologice au fost instalate doua grajduri.

In respectiva vila, luna aceasta si-au serbat cei doi nunta de aur, intr-o ceremonie perfecta, intrucat nici macar cravata mirelui de aur n-a deranjat-o cu ceva pe mireasa de aur. loading...

Adauga un comentariu