National

Adriean Videanu il da in judecata pe Gabriel Sandu pentru calomnie

Publicat: 12 feb. 2015
1

Adriean Videanu a anuntat, joi, ca il da in judecata pe Gabriel Sandu, cu care relatiile sale s-au limitat la un simplu „Buna ziua!”, si neaga ca ar fi sprijinit sau ar fi semnat vreo HG referitoare la contractul Microsoft, asa cum ar fi sustinut fostul ministru al Comunicatiilor in fata procurorilor.

„Resping categoric delatiunile numitului Sandu Gabriel la adresa mea referitoare la presiunile pe care le-as fi exercitat asupra acestuia pentru a finanta campania electorala din 2009. NU am avut niciodata niciun fel de relatii, altele decat cele institutionale, cu Sandu Gabriel, relatiile dintre mine si numitul Sandu Gabriel limitandu-se la un simplu «Buna ziua»”, a precizat, joi, presedintele PDL Bucurest, Adriean Videanu.

Citeste si REACTIA lui Radu Berceanu dupa ce numele lui a aparut in referatul de arestare a Elenei Udrea

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a sustinut ca nu a sprijinit si nu a semnat „nicio H.G. referitoare la contractul Microsoft”. „NU am avut niciun fel de legatura, nici macar tangentiala, cu initierea si/sau derularea contractului in cauza. NU am cunostinta despre sursele de finantare ale materialelor electorale la care numitul Sandu Gabriel face referire pentru ca acest aspect nu intra in atributiile mele”, se arata in comunicat.

Adriean Videanu afirma ca isi rezerva dreptul de a-si apara imaginea in instanta „actionandu-l in judecata pentru calomnie pe numitul Sandu Gabriel”.

Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a dat, pe 28 ianuarie, la DNA o noua serie de declaratii in dosarul Microsoft, potrivit unor surse judiciare.

Citeste si Referat DNA: Emil Boc apare in dosarul Microsoft. O parte din mita a ajuns si la PDL

Numele lui Adriean Videanu ar fi fost mentionat de fostul ministru Gabriel Sandu in declaratiile date de acesta in dosarul Microsoft.

Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor ca el a aflat, in prima parte a anului 2009, ca pentru finantarea PDL si a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii inregistrate in jurisdictii internationale, iar de aceste operatiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregatite si de incredere, „care reprezinta interesele unor corporatii”, declaratiile fiind prezentate in documente citate de televiziunea Antena 3.

„Pana la finalul anului 2009, am aflat si inteles exact aceste mecanisme. Sunt reale, eficiente si bine structurate, iar sursele fondurilor aproape exclusiv sunt bani publici obtinuti prin metode ilegale„, le-ar fi spus Sandu procurorilor.

Citeste si Atanasoaiei, martor in dosarul lui Adriean Videanu

„Personal, dar raportat la derularea actiunilor electorale si complexitatea lor, am executat mereu indicatiile care mi-au fost transmise de la partid, PDL, iar urmatoarele persoane imi comunicau destinatiile utilizarii banilor: Emil Boc, prim-ministru, Vasile Blaga, ministru si seful campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, dar si Alin Albu, trezorierul si administratorul PDL, impreuna cu staff-ul sau”, ar fi declarat Gabriel Sandu in fata procurorilor DNA.

Comentarii
  • Excrocule ai bani murdari pentru a da in judecata…Nu ai sa scapi cu toata averea ta! Rusine nu-ti spun sa ai, ca nu ai si nici nu ai avut vreodata, definitia rusinii nu o cunosti, deci acest termen iti este strain. Recunoasteti vina si o sa ai circumstante atenuante, dar nu o sa recunosti crezand ca tie nu poate sa ti se intample asa ceva…Gresesti! Preda-te !

Adauga un comentariu