Fotbal intern

Adunare Generala Extraordinara la LPF: se forteaza demisia lui Craciunescu!

Publicat: 11 ian. 2012

Liga Profesionista de Fotbal a convocat o Adunare Generala Extraordinara pentru a discuta oficial aducerea arbitrilor straini în retur! Intîlnirea dintre presedintii de club va avea loc luni, 16 ianuarie, la sediul LPF. Erorile de arbitraj, din ce în ce mai dese si mai flagrante în ultima parte a sezonului de toamna, au facut ca mai multe cluburi sa solicite o schimbare decisiva în sistemul de delegari pentru primavara. Inainte de Craciun, la LPF a fost trimisa o adresa din partea a 5 cluburi (Steaua, Dinamo, Rapid, FC  Vaslui, CFR Cluj), care cereau oficial aducerea arbitrilor straini.
Demersul cluburilor, sustinut fatis de Dumitru Dragomir si agreat discret de Mircea Sandu, a fost întîmpinat cu un refuz categoric de Ion Craciunescu. El a lasat senzatia ca va renunta la post daca varianta arbitrilor straini va fi acceptata de LPF si FRF! „Avem solutii pentru a asigura competitia noastra interna cu arbitri competenti. Nu se pune problema aducerii arbitrilor straini. Eu nu ma voi duce niciodata sa stau la coada la aeroport sa astept un arbitru strain sa conduca un meci de la noi. M-as înjosi”, a declarat Craciunescu în decembrie.
Dan Lazarescu, membru CCA, a completat pe aceeasi linie: „Nu putem fi obligati de Comitetul Executiv sa aducem arbitri straini” Aron Huzu, vicepresedinte CCA, a spus si el: „Va veti convinge ca si strainii vor comite aceleasi greseli. Nu vor fi trimisi aici arbitri de top, ci de mîna a doua sau de mîna a treia”. In caz ca Adunarea Generala a LPF va decide ca trebuie adusi arbitri straini, hotarîrea va trebui apoi validata de Comitetul Executiv al FRF.

„Daca în retur nu vor fi adusi arbitri straini, acest campionat nu se va termina, ascultati ce va spun! Ce daca nu e de acord Craciunescu?! Nu el decide, ci Comitetul Executiv!” – Dumitru Dragomir, presedinte LPF

102 erori grave de arbitraj s-au înregistrat în cele 18 etape scurse din acest sezonloading...

Adauga un comentariu