Eveniment-Social

Adunarea Generala a Camerei de Comert si Industrie Iasi

Publicat: 25 iun. 1999

•Absenteism masiv al oamenilor de afaceri •La adunare a venit doar unul din opt membri ai CCI Iasi •Camera de Comert este tinta unor zvonuri denigratoare, crede Mihail M. Vlasov, presedintele institutiei •Vinovata este „o anumita parte a presei, care isi manifesta in scris defularile si insatisfactia”, a declarat Vlasov, in fata adunarii generale

Ieri, 24 iunie 1999, a avut loc Adunarea Generala a Camerei de Comert si Industrie din Iasi, la aceasta fiind prezenti reprezentantii a doar 57 de firme membre ale CCI Iasi, din 425. Aceasta este a doua convocare, dupa ce la prima numarul celor prezenti nu afost statutar.
Acest moment a fost prilejul cel mai potrivit pentru a trece in revista realizarile si neajunsurile perioadei mai 1998 – mai 1999. La capitolul realizari pot fi mentionate cresterea numarului de membri ai Camerei cu 259 de firme in perioada mentionata, organizarea de seminarii, intilniri de afaceri, simpozioane, schimburi de experienta, conferinte. Intre acestea se remarca intalnirea firmelor iesene cu grupul de ambasadori ai Tarilor Latino – Americane (Argentina, Bolivia, Chile, Costa Rica, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela), diverse programe de finantare care privesc intreprinderile mici si mijlocii, acorduri de cooperare si misiuni economice.
In ceea ce priveste nerealizarile, la acest capitol poate fi trecuta atitudinea negativa a unei parti a presei, dupa cum s-a exprimat Mihai M. Vlasov, presedintele onorific al Camerei de Comert si Industrie Iasi. In finalul lucrarilor adunarii, Vlasov s-a aratat revoltat de zvoneriile a caror tinta este Camera de Comert si Industrie Iasi. „Se vehiculeaza informatii cum ca in Camera de Comert se fac afaceri negre. Se spune, de catre anumite persoane, ca CCI este, de fapt, un club inchis. Nu este adevarat. (….) O anumita parte a presei ma confunda cu Camera de Comert, si isi manifesta in scris defularile si insatisfactia fata de relatia pe care o au cu mine”, a mentionat Vlasov, fara a face insa si precizari.
Au fost votate in unanimitate bugetul, comisia de cenzori si bilantul contabil pe anul 1998. Veniturile C.C.I. s-au cifrat la 7 464 385 000 de lei, dintre care 1 902 171 000 de lei reprezinta venituri din activitatea economica, ceea ce inseamna o crestere cu 594,3% fata de anul 1997 fata de cresterea veniturilor totale de numai 191,3%. Cheltuielile efective s-au ridicat la suma de 6 151 963 000, fata de 6 726 200 000 cat fusese programat in buget, inregistandu-se o crestere de 178,6%.

Alec DANILAloading...

Adauga un comentariu