Eveniment-Social

AeroDrive Show, un nou concept de spectacol aviatic la Iasi – FOTO

Publicat: 15 iun. 2015
Duminica 14 iunie, in zona ERA Park Iasi s-a desfasurat AeroDrive Show. Intrarea a fost libera pentru public, acesta fiind implicat activ mai ales in demonstratiile auto pe teren accidentat si pe asfalt, demonstratii realizate cu autoturisme din gama Ford, atat modele special preparate cat si modele de serie. Printre participanti, s-au numarat Statul Major al Fortelor Aeriene prin Fortele Aeriene Romane – atat in zbor cat si in prezentare statica, Iacarii Acrobati – singura formatie privata de acrobatie aeriana din Romania, Bogdan Marisca si Marco Tempestini – piloti in cadrul Napoca Rally Academy, Clubul XS Motorsport, RAS Tuzla, Parasutisti din cadrul Aeroclubului Romaniei, Clubul Offroad Adventure Motorsport, Politia de Frontiera Iasi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi.
 
„Multumim autoritatilor, partenerilor, sponsorilor si voluntarilor implicati alaturi de noi. Iasul si imprejurimile lui sunt atat de frumoase, sunt atat de potrivite – din punctul nostru de vedere – pentru astfel de proiecte organizatorice de anvergura, incat ar fi pacat sa nu fie exploatate la maximum in beneficiul iesenilor.” a declarat Doamna Diana Dumitrache, Presedinte al Asociatiei Aeronautice Romane.
 
„Actiunea din acest week-end a fost o mare provocare pentru noi pe care am acceptat-o cu placere. AeroDrive Show este un proiect inedit si credem ca spectacolul din aer s-a completat perfect cu spectacolul de pe circuit de macadam. Este o senzatie ciudata sa incerci sa faci figuri sincronizate cu un avion, dar cred ca ne-am descurcat bine in „duo-ul” nostru. Chiar si la capitolul praf/fum am fost la inaltime. Au fost cateva saritori care ne-au permis sa zburam si noi cativa metri. Cel mai important este insa ca am putut oferi un spectacol interesant pentru cei prezenti la acest eveniment”, a declarat Marco Tempestini, pilot Napoca Rally Academy.
 
„Coordonarea cu pilotul avionului a fost extrem de importanta. La fel ca in raliuri, rolul copilotului este crucial, dar la cat am tot zburat cu R5-ul nostru, as prefera sa fiu la volan! Ne-am simtit bine alaturi de pilotii care au facut demonstratii aeriene la AeroDrive Show si cred ca am facut o promovare buna a sporturilor cu motor si a unuia din cei mai importanti parteneri ai nostri: Ford”, a spus Bogdan Marisca, pilotul Napoca Rally Academy, fiind pentru acest eveniment copilotul lui Marco Tempestini. In fata iesenilor a fost adus un spectacol unic in Romania, in care aeronave si automobile s-au intrecut intr-o simfonie a motoarelor pentru toti pasionatii de viteza si zbor. Numarul spectatorilor prezenti a fost in jur de 12.000.
Tags:
Comentarii
  • Spectacol din categoria „pâine si circ”: de aceasta data: circul.
    Bani arucati pe fereastra din bugetul public, platiti de noi toti.
    Zgomot infernal deasupra unei localitati foarte populate ore in sir intr-o duminica cind unii poate vroiau sa se odihneasca.

Adauga un comentariu