Actualitate

Aeroportul Iasi mai este al Consiliului Judetean?

Publicat: 04 ian. 2018

In urma deciziilor anuntate astazi de catre companiile aeronautice este cat se poate de clar ca trebuie pus punct situatiei conflictuale de la Aeroportul Iasi. Circul mediatic in care se afunda singurul motor de dezvoltare economica al judetului Iasi nu face cinste nici unei parti implicate in aceasta lupta, cu precadere Consiliului Judetean  Iasi.  
Domnule presedinte al CJ Iasi, Aeroportul Iasi mai este al judetului Iasi? 

Deputatul Petru Movila cere demisia urgenta a ministrului Sanatatii: "Medicii de familie sunt bataia de joc a ministerului"

In calitate de autoritate tutelara, CJ Iasi trebuie sa identifice solutia potrivita pentru a incheia acest scandal. Mai ales in conditiile in care in cursul anului 2017, executivul judetean nu a intreprins nici o actiune pentru dezvoltarea aeroportului, asteptand instalarea noului Consiliu de Administratie (CA). Dupa aproximativ 3 luni de zile, singurul lucru prin care s-au facut remarcati noii membri ai CA sunt modificarile generatoare de conflicte de munca ale organigramei. Repercusiunile sunt majore in conditiile in care presa locala relateaza faptul ca deja sunt curse anulate. Este inevitabil sa ne intrebam daca nu cumva este mai mult decat o coincidenta si daca zborurile anulate nu sunt rezultatul unui prost management pe care CJ Iasi il gestioneaza prin intermediul noului CA? Gravitatea acestor decizii este de netagaduit in conditiile in care OG 109/2011 privind guvernanta corporativa explica foarte clar faptul ca atributiile autoritatii tutelare sunt de a monitoriza si evalua performantele Consiliului de Administratie, precum si de a respecta principiile de eficienta economica si profitabilitate. „In conditiile in care autostrada nu avem, sosea de centura nu avem, este inadmisibil sa nu gasim o cale de compromis pentru ca aeroportul sa functioneze. Orice conflict trebuie sa inceteze in cel mai scurt timp posibil iar  membrii CA trebuie sa ne prezinte planul de dezvoltare al aeroportului”, a declarat deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.

Astfel, consilierii PMP solicita presedintelui CJ sa prezinte public si sa ofere un punct de vedere pertinent asupra situatiei create cu girul institutiei pe care o prezideaza. In plus, consilierii considera oportuna convocarea unei sedinte  in care sa se prezinte toate informatiile necesare pentru clarificarea situatiei din punct de vedere juridic precum si prezentarea planului de adminstrare si management al noului CA, in care sunt stabilite  obiectivele continuarii dezvoltarii Aeroportului..

Trebuie sa ne canalizam energia pentru a nu pierde tempoul  pe care Aeroportul Iasi il castigase comparativ cu celelalte aerogari din tara. Din cauza unor orgolii la care suntem cu toti martori, Aeroportul Iasi poate suferi atat din punctul de vedere al imaginii cat si al increderii partenerilor si companiilor care opereaza la acest moment. De aceea, presedintele CJ trebuie sa puna punct acestor derapaje si sa canalizeze actiunile consiliului spre dezvoltarea aeroportului”, a declarat liderul consilierilor judeteni ai PMP Iasi, Alin Aivanoaeiloading...

Comentarii
  • Domnilor raspundeti la obiect la intrebarea domnului deputat.
    Domnule deputat eroportul nu mai e al CJ de mult. e al liberalilor si a mostenitorului acestora Alexandru Anghel. Nimeni nu are voie sa-si de cu parerea despre ce se intampla acolo. Toate aberatiile lui anghel, care face terci din legislatie, sunt sustinute neconditionat de liberali. e proprietate lor, daca spui ceva e imixiune.

  • citate din intelepciunea marlanului -handicapat din G.G… un pupincurist si traseist politic sadea si urmasul sau semi-anal-fabetul A.A … hahaaaha !!!

Adauga un comentariu