Calatorii

Aeroportul internaţional din Berlin se va deschide în octombrie 2020

Publicat: 03 dec. 2019

Aeroportul internaţional din Berlin. În data de 31 octombrie 2020 va fi inaugurat noul aeroport internaţional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport -BER), au anunţat vineri responsabilii companiei care deţine aeroportul BER, informează AFP.

Preşedintele societăţii care deţine aeroportul BER, Engelbert Luetke Daldrup, a dezvăluit această dată la o reuniune a consiliului de supervizare. Toate aceste informaţii au fost precizate de compania Flughafen Berlin Brandenburg (FBB) într-un mesaj publicat pe contul de Twitter. O conferinţă de presă urmează să fie organizată în cursul după-amiezii.

Aeroportul internaţional din Berlin. Va înlocui aeroporturile existente

Construcția trebuia să înlocuiască aeroporturile existente – Tegel din vestul Berlinului şi Schönefeld din est. Aeroportul Internaţional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv la 3 iunie 2012. Chiar dacă Germania este lider mondial în domeniul cercetării şi ingineriei, acest proiect, a cărui construcţie a început în 2006, a suferit din cauza unor probleme tehnice care au amânat inaugurarea să.

Odată cu amânarea repetată a datei de inaugurare şi cu prelungirea lucrărilor de construcţii au crescut şi costurile proiectului. La început aceste costuri au fost evaluate la 1,7 miliarde euro. Se pare că până acum aceste costuri s-au triplat.

Analiştii avertizează că există riscul ca încă de la inaugurare BER să fie prea mic pentru a face faţa numărului de pasageri, având în vedere creşterea explozivă a numărului de turişti. Aeroporturile Tegel şi Schoenefeld au deservit 33 milioane de pasageri, iar noul aeroport este prevăzut să aibă o capacitate iniţială de 27 milioane de pasageri, capacitate care poate fi extinsă până la 45 milioane de pasageri.loading...

Adauga un comentariu