Sanatate

Aerosoli la mare: Ce beneficii au și cât ar trebui să dureze o cură cu aerosoli marini

Publicat: 07 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aerosoli la mare Ce beneficii au și cât ar trebui să dureze o cură cu aerosoli marini
Aerosolii reprezintă particule de dimensiuni microscopice, create prin combinarea unui mediu gazos cu o substanță solidă sau cu una lichidă.

O cură cu aerosoli la mare aduce multe beneficii organismului. Are efecte extraordinare în caz de afecţiuni pulmonare (traheite, bronşite, bronşiolite) și afecţiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite).

Aerosolii reprezintă particule de dimensiuni microscopice, create prin combinarea unui mediu gazos cu o substanță solidă sau cu una lichidă. Există două tipuri de aerosoli: artificiali și naturali. Aerosolii artificiali sunt cei realizați cu ajutorul unor dispozitive speciale, iar aerosolii naturali sunt aerosoli de pădure și aerosoli marini. Cei marini conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu și calciu.

Aerosolii artificiali nu sunt la fel de eficienți precum cei naturali. Cei artificiali se realizează printr-o combinație de substanțe medicamentoase, care ajung la nivelul căilor respiratorii. Au proprietăți antibacteriene, bronhodilatatoare, antiinflamatoare și vasoconstrictoare.

copil cu aparat pentru aerosoli
Aerosolii artificiali sunt realizați cu ajutorul unor dispozitive speciale.

Despre aerosolii naturali, cu precădere despre cei marini, vom vorbi mai pe larg în rândurile care urmează.

Aerosoli la mare: Beneficiile aerosolilor marini

Toată lumea știe că aerosolii marini sunt extraordinari pentru sănătate, dar de ce? Ei bine, aerosolii întâlniți la mare stimulează imunitatea și tonifică aparatul respirator atât la adulți, cât și la copii. Astfel că, o cură cu aerosoli marini stimulează răspunsul organismului în fata alergenilor, eliberând cortizol, un hormon care scade inflamaţiile mucoasei nazale şi bronşice.

Datorită expunerii la aerosoli, mucoasele se regenerează, iar secrețiile bronșice și nazale se fluidifică. În plus, organismul luptă mai ușor împotriva alergenilor din viața de zi cu zi, deoarece păstrează un nivel crescut de cortizol.

Aerosolii marini fac ca mintea să devină mai limpede, mai clară, mai organizată și mai calmă, având o contribuție covârșitoare în procesul de armonizare a proceselor cerebrale.

De asemenea, acești aerosoli ajută aparatul respirator să funcționeze mai bine. De aceea, persoanele care suferă de astm, ar trebui să se plimbe dimineața pe malul mării.

copil pe malul mării
Datorită expunerii la aerosoli, mucoasele se regenerează, iar secrețiile bronșice și nazale se fluidifică.

Cât ar trebui să dureze o cură cu aerosoli marini?

Este bine de știut că o cură cu aerosoli marini se poate realiza în orice anotimp, indiferent de temperaturile de afară. De regulă, terapia cu acești aerosoli se face dimineaţă devreme sau seara, după ce soarele asfințește.

O astfel de cură ar trebui să dureze minimum zece zile. Ideal ar fi să se desfășoare pe parcursul a 20 de zile, o dată pe an.

Terapia cu aerosoli marini reprezintă o plimbare de 30 de minute, aproape de apa mării, în special în zonele în care există diguri (acestea permit spargerea valurilor). O astfel de plimbare ar trebui repetată și seara, la asfințitul soarelui.

Recomandat ar fi și un concediu la munte, unde organismul are parte de calm și timp să absoarbă efectele favorabile obținute la mare.

Important de precizat este că aerosolii marini nu sunt benefici persoanelor care suferă de cardiopatie ischemică, cancer, tuberculoză sau au avut un accident vascular cerebral.

De asemenea, este contraindicat ca persoanele cu afecţiuni cardiovasculare să aibă parte de aerosoli la mare. În situația în care acestea urmează tratament cu anticoagulante și sunt expuse la soare, prezintă un risc mai crescut de accidente vasculare cerebrale.

femeie care se bucură de aerosoli marini
Terapia cu aerosoli marini reprezintă o plimbare de 30 de minute, aproape de apa mării, în special în zonele în care există diguri.
Adauga un comentariu