Eveniment-Social

Aerul conditionat, dusmanul tacut din casele iesenilor

Publicat: 07 iul. 2015
1
In aceste zile de canicula, iesenii cei mai norocosi sunt cei care dispun de macar un aparat de aer conditionat, in casa sau la locul de munca. Aerul conditionat poate oferi conditiile optime de temperatura si umiditate pentru a ne desfasura activitatea, insa medicii spun ca utilizarea excesiva acasa, la birou sau in masina, precum si orientarea inadecvata a facut ca multi pacienti sa ajunga la spital cu nevralgii toracice sau faciale si chiar paralizii sau afectiuni respiratorii acute favorizate de temperatura scazuta si uscarea mucoaselor.
La un nivel optim, aparatele de aer conditionat asigura o temperatura cuprinsa intre 21 si 25 de grade la o umiditate de 60 – 70%, ce se poate asigura doar prin respectarea catorva reguli simple privind instalarea, utilizarea si intretinerea acestor aparate. Aparatul va fi instalat in locuinte in asa fel incat fluxul de aer sa nu fie indreptat spre persoane, iar racirea sa fie indirecta. Aparatul se monteaza la cativa metri de locul in care stam, pe hol sau in asa fel incat racirea sa fie indirecta, iar fluxul de aer nu trebuie sa fie indreptat spre persoane.
Pentru a fi evitata expunerea la variatii mari de temperatura, aparatele vor fi reglate la 22 – 24 grade Celsius, vor fi utilizate intermitent si nu vor fi lasate deschise pe durata noptii. Filtrele trebuie curatate periodic pentru a reduce riscul de vehiculare bacteriana si a ciupercilor cu producerea de infectii respiratorii si alergii.
Adauga un comentariu