Actualitate

Afacere de miliarde cu sinele de cale ferata – FOTO, VIDEO

Publicat: 14 nov. 2010

@ O cale ferata dezafectata de la Deleni a ajuns sa fie dezasamblata si vanduta chiar sub ochii sefilor Regionalei CFR Infrastructura Iasi @ Chiar daca patronii firmei incriminate sustin ca au toate avizele necesare, sefii Regionalei afirma ca nu este nici un contract incheiat si ca totul este furt pe fata @ Toata afacerea se invarte in jurul catorva miliarde lei vechi

Un nou scandal este pe cale sa zguduie din temelii Regionala CFR Infrastructura Iasi. Calea ferata dezafectata din zona Deleni, cea care ar fi trebuit sa faca legatura cu judetul Botosani, a inceput sa fie dezmembrata si vanduta bucata cu bucata. Lucrarea este facuta de o firma ieseana, respectiv Reciplast Group SRL Iasi, societate comerciala care lucreaza intens de cateva zile in zona. Acolo sunt cateva zeci de tone de sine de cale ferata care nu au fost date niciodata in folosinta, dar care pot constitui o avere pentru cel care pune mana pe ele. In aceste conditii, lupta pentru sine a atras si firmele care au ca obiect de activitate comercializarea fierului vechi. Toata acea structura pe care s-a pus rugina a fost fabricata in localitatea Moreni, in urma cu cateva decenii. Chiar daca s-a dorit realizarea unei legaturi mai rapide cu Botosaniul, terasamentul nu a mai fost folosit, fiind lasat pe camp. Cum a ajuns la discretia firmelor de fier vechi, acestea si-au si facut aparitia. Totusi, reprezentantii Regionalei Iasi a CFR Infrastructura spun ca nu si-au dat niciodata avizul pentru ca structura sa dispara.

CFR spune cu totul altceva

Sorin Flutur, directorul Regionalei, sustine ca ceea ce se intampla la Deleni este furt pe fata. Conform lui Sorin Flutur, nu s-a incheiat nici un contract cu firma Reciplast Group SRL Iasi pentru ca acea cale ferata sa fie dezasamblata si vanduta. Flutur s-a aratat chiar contrariat de tupeul celor care lucreaza acolo, sustinand ca in cazul in care se dovedeste furtul, va face plangere penala. „Noi nu am dat nici un aviz ca sa se apuce cineva sa taie vreo sina de acolo si sa le incarce. A fost o surpriza, noi am anuntat politia, am facut o sesizare telefonica inca de vineri. Le-am transmis ca nu am dat nici un aviz pentru lucrari in zona. Politia trebuie sa-si faca datoria si sa-i retina pe cei care se fac vinovati. Nu este nici un contract. Cred ca firma a sperat sa nu fie prinsa. Nu au cum sa aiba aprobarea de la noi pentru asa ceva. Este furt pe fata, altfel nu se poate numi”, a sustinut Sorin Flutur.

Patronii firmei neaga acuzatiile

Daca sefii Regionalei CFR Infrastructura arata ca acolo s-a produs un furt grosolan, reprezentantii firmei spun ca detin toate avizele si au toate actele in regula. Patronii firmei sustin, insa, ca cineva le vrea raul si, de aceea, s-a iscat acest scandal. Mai mult, patronii arata ca totul este in regula si ca in aceste zile vor prezenta contractul pentru a arata ca nu este nimic in neregula. „Noi avem contract, nu este absolut nici o problema. Vineri au fost cei de la Politie, au fost cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca, nu s-a gasit nimic in neregula. Nu stim ce vor cei de la CFR, nu este problema noastra. Stim ca suntem in regula cu toate actele. Cineva ne vrea raul. Am avut mai multe propuneri, sunt tot felul de sacali in acest domeniu…”, au sustinut patronii firmei incriminate.loading...

Comentarii
 • E usor sa distrugeti si sa furati tot ce s-a facut pe timpul lui Ceausescu. Voi nu sunteti in stare sa le intretineti sau sa le imbunatatiti calitatea, dar sa mai faceti o noua linie, o noua legatura feroviala. Rusine sa va fie hotilor!
  RUSINE DERBEDEULE FLUTUR SORIN!
  PUSCARIA TREBUIE SA TE MANANCE CA SI PE ALTII CA TINE

 • La puscarie cu totii care ati furat.
  Este de neconceput nicaieri in lume sa distrugi proprietate publica.
  Imaginati-va cum ar fi actionat Politia In America,Anglia sau Germania cand cineva ar fi taiat vreo bucata dintr-un pod indiferent de situatia in care s-ar fi aflat.Toti arestati pe loc,fara cautiune.
  In Alte tari ar fi fost executati in public.
  Sintem cu ochii pe voi,orice spagi si coruptie,ori politicieni ar fi implicati.
  Imaginati-va in ce foame sint hienele astea in Romania……
  Pana la urma va trebui sa ne aparam singuri tara,cu orice pret.Chiar si sa punem mana pe arme.
  Ne pasa de tara noastra.Nu mai suportam umilinta si jaful la drumul mare.

Adauga un comentariu