Actualitate

Afacere inedita, initiata de un medic din Iasi prin Start-Up Nation! Aceste produse fac minuni in orice bucatarie! Iata secretul!

Publicat: 01 mai 2019

@ Proiectul depus de medic este unic in tara @ Dupa ce a obtinut finantarea de la stat, a demarat afacerea @ Nu a durat mult pana produsele iesencei au devenit cunoscute  @ "E un proiect aflat înca la început de drum, dar teritoriul de distributie creste încetul cu încetul", sustine medicul

Unul dintre programele de succes din Iasi, derulat cu bani de la stat, este programul Start-Up Nation. Inca de la inceputul lansarii acestui program, antreprenorii din Iasi au fost interesati de accesarea fondurilor nerambursabile de la bugetul de stat. Numarul celor interesati de obtinerea banilor a crescut treptat. Daca in anul 2017 au fost eligibile si finantate 400 de proiecte, anul trecut, 700, in acest an vor fi evaluate 1.000 de proiecte ale iesenilor.

Primii ieseni care au obtinut cei 44.000 de euro de la stat si i-au investit in anul 2017 in afacerile lor se bucura deja de succes. Unul dintre proiectele de succes este cel al firmei Nutrizema. Societatea a obtinut finantarea de la stat datorita proiectului unic in tara: crearea supelor concentrate pentru gatit.

Citeste si: Om de afaceri in toata regula, la doar 23 de ani! Un tanar a dat lovitura in afaceri, la Iasi. Vinde produse consumate zilnic de ieseni – FOTO

Cum a aparut ZWUP?

Potrivit fondatoarei afacerii de succes, "ideea supelor concentrate a aparut simplu, din nevoie". Fondatoarea firmei este o tânara de 29 de ani, medic si proaspata mama, care si-a dorit sa poata gati lucruri gustoase si sanatoase fara sa petreaca timp îndelungat în bucatarie. A început sa caute în magazine baze pentru gatit si a constatat ca nu exista supe concentrate de buna calitate si naturale, asa cum îsi dorea. Reactia ei a fost una simpla si eficienta: a propus familiei sale sa porneasca o afacere si sa aduca pe rafturi exact tipul de produs de care avea nevoie. Toate acestea se petreceau la începutul anului 2017, iar noua gama ZWUP a devenit realitate dupa doi ani de pregatiri, teste si investitii.

"Afacerea a fost finantata prin investitii personale ale familiei, dar a avut parte si de sprijin: în 2017 a fost selectata în programul Start-Up Nation, iar în 2018 a primit facilitati speciale prin programul Factory by Raiffeisen Bank. Gama ZWUP este disponibila atât pe piata de retail, pentru consumatorii casnici, cât si pe piata profesionala, pentru unitati HORECA. E un proiect aflat înca la început de drum, dar teritoriul de distributie creste încetul cu încetul, pentru ca produsele sa ajunga în cât mai multe puncte de vânzare din întreaga tara si, astfel, la toti clientii interesati. In bucataria de acasa, ZWUP e un sprijin de zi cu zi si îti permite sa prepari rapid si simplu chiar si mâncaruri sofisticate. In functie de preferinte sau nevoi, supele concentrate pot chiar sa înlocuiasca total carnea din retete, conferind gustul necesar si mai ales nutrientii specifici", sustine Mihaela Calcan.

Citeste si: Secretele unei afaceri de succes! Orice femeie si-ar dori sa calce in acest atelier. Creatiile acestui tanar din Iasi iti taie respiratia

Fabrica in Iasi

Cu ajutorul banilor oferiti in cadrul programului Start-Up Nation au fost create 5 locuri de munca si s-a deschis o fabrica de producere a supelor. Fabrica Nutrizema este amplasata în Iasi, are o suprafata de aproximativ 300 metri patrati si înglobeaza o linie completa de productie, moderna, semiautomatizata. Linia de îmbuteliere pentru lichidele fierbinti este o componenta inovatoare a echipamentelor, fiind proiectata special pentru nevoile ZWUP.

"Supele concentrate produse in fabrica sunt ambalate în borcane de sticla de diferite gramaje si au termen de valabilitate de minimum 3 luni, daca sunt pastrate la frigider. Un aspect important este ca produsele sunt marcate cu stampila ovala, ceea ce este o garantie de calitate, valabila în întregul spatiu intracomunitar. Sigur, calitatea vine nu doar din materia prima atent selectata, ci si din retetele puse la punct dupa numeroase si laborioase teste sau din grija acordata tuturor etapelor si specificatiilor de productie. Supele sunt de asemenea produse suta la suta românesti, atât prin obârsia sa ca afacere, cât si prin faptul ca toti furnizorii firmei sunt companii autohtone", mai spune Mihaela Calcan.

Citeste si: Nu si-a imaginat niciodata ca va ajunge in aceasta situatie. Cateva produse vandute online i-au asigurat un loc la masa bogatilor – GALERIE FOTO

Cum se produc supele concentrate?

Desi în România nu exista cu adevarat o traditie pentru utilizarea la gatit a supelor concentrate în loc de apa, acest obicei capata tot mai mult teren, fiind impulsionat si de numeroasele canale media cu specific gastronomic. In plus, toata lumea vrea mâncare gustoasa, toata lumea vrea sa aiba timp liber, asa ca numarul clientilor interesati de supele concentrate creste substantial.

Cele doua sortimente din oase disponibile clientilor sunt: pui si vita, si doua sortimente mixte: pui cu ciuperci si peste. Supele concentrate sunt obtinute prin fierbere lenta de peste 12 ore si sunt conservate traditional, prin sterilizare. De aceea, au câteva caracteristici speciale: grad mare de concentrare, aroma intensa, continut nutritional valoros, textura gelatinoasa. Supele pot fi folosite ca baze pentru gatit pentru aproape orice preparat complex, de la ciorbe si tocane pâna la sosuri ori pilafuri, sau pot fi adaugate ca adjuvant în retete.

"Avantajele oferite sunt ca potenteaza gustul mâncarii în mod semnificativ, simplifica si scurteaza procesul de preparare si adauga nutrienti benefici. Pe scurt, ZWUP promite ca ajuta oamenii sa gateasca mai usor, mai repede si mai bun", mai spune Mihaela Calcan.





Adauga un comentariu