Actualitate

Afacere la pont in centrul Iasului. Hala Centrala, vanduta la un pret incredibil

Publicat: 26 iun. 2015
1

@ Administratorul judiciar a anuntat ca nu poate vinde cladirea cu 9,2 milioane euro asa cum se asteptase si propune o reducere substantiala a pretului

Dupa 4 licitatii organizate fara succes, administratorul judiciar al SC Hala Centrala SRL se da batut si afirma ca nu poate obtine cat se asteptase din vanzarea bunurilor societatii comerciale aflate in insolventa de ceva vreme. Astfel, cel mai valoros activ, adica Complexul Comercial Hala Centrala, a fost scos la vanzare de firma Management Reorganizare Lichidare, condusa de practicianul in insolventa Corneliu Mititelu, de 4 ori la un pret de 9,2 milioane euro.

Pretul a fost stabilit cu ajutorul unui expert evaluator. De asemenea, s-a tinut cont si de evaluarile facute de bancile comerciale care au primit in garantie bunurile imobile ale SC Hala Centrala SRL pentru a credita societatea. Avand in vedere ca nu a reusit vanzarea la pretul stabilit in evaluare, lichidatorul le propune creditorilor sa reduca cu 10 la suta pretul cu care este vandut imobilul. Asta inseamna o reducere din pret de 910.000 euro. Dupa aceasta reducere lichidatorul propune sa organizeze 4 licitatii cu noul pret daca va fi nevoie. Pentru celelalte bunuri imobile, care de asemenea nu au putut fi vandute, lichidatorul propune organizarea a 2 licitatii avand ca pret de pornire 70 la suta din valoarea stabilita in raportul de evaluare.

Citeste si: Falimentul Hotelului Traian a fost amanat de judecatori. Datoriile depasesc 10 milioane euro

In cazul in care nici dupa aceste modificari de pret nu se va reusi vanzarea terenurilor si cladirilor, lichidatorul propune o reducere de inca 5 la suta. Celelalte bunuri imobile scoase la vanzare sunt: un teren de 26.500 metri patrati, situat in municipiul Botosani, pe strada Calea Nationala nr. 24, evaluat la un pret de 2.708.600 lei, un alt teren in suprafata de 794 metri patrati, situat in strada Golia nr. 5, la un pret de 1.055.000 lei, dar si cladirea in care se afla postul de televiziune Tele M. Reamintim ca SC Hala Centrala SRL a fost infiintata in anul 2014, in urma divizarii SC Alimentara SA, a intrat in insolventa in luna aprilie a anului trecut, iar magistratii Tribunalului Sindic au respins planul de reorganizare, astfel incat pe data de 18 februarie a.c. au pronuntat decizia de faliment.

De asemenea, saptamana trecuta lichidatorul a publicat tabelul definitiv al creditorilor societatii Hala Centrala. Astfel, cel mai mare creditor este Piraeus Bank, care revendica suma de 40.121.803 lei, fiind urmata in „top” de SC Melcret SA, care are de recuperat 2.682.368 lei, Tehnopress SA cu 283.384 lei, Ecodelil Management SRL, cu 1.945.080 lei, Gardian Privat Security SRL, cu 110.008 lei. Statul roman, prin Directia Regionala a Finantelor Publice, are de recuperat taxe si impozite neachitate in suma de 1.055.000 lei, Primaria Iasi (taxe si impozite locale) – 595.993 lei. De asemenea, Hala Centrala SRL are salarii neachitate catre salariati in valoare de 20.689 lei.

Adauga un comentariu