Actualitate

Afacerea care sfideaza criza. Un patron a scos pe loc din conturi cateva sute de mii de euro

Publicat: 24 dec. 2015
1

@ Afacerea a fost perfectata zilele trecute @ In anii de glorie vanzatorul era unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de constructii

Zilele trecute la un birou notarial din Bucuresti a fost parafata una dintre cele mai mari tranzactii realizate in ultimele luni cu proprietati imobiliare din municipiul Iasi. Astfel, depozitele societatii Vega SRL, societate patronata de sotii Cornel si Livia Velicu care in vremurile bune era unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de constructii, au fost vandute unui producator de covoare si mochete din Iasi. Practic au fost vandute doua proprietati ale firmei ambele insa fiind situate in municipiul Iasi pe soseaua Tomesti. Este vorba despre doua parcele de teren una in suprafata de 2.029 si alta in suprafata de 6.641 metri patrati, pe care s-au aflat dupa cum s-a mai precizat depozitele Vega SRL. Pentru aceste terenuri si constructii, firma Perfect Carpets SRL a achitat pe 17 decembrie suma de 790.500 euro cu TVA inclusa. Initial evaluatorii au stabilit ca bunurile imobile vandute zilele trecute ar valora doar 505.740 euro. Sotii Velicu au contestat insa in instanta raportul de evaluare. In baza documentelor prezentate de Vega SRL magistratii ieseni au evaluat proprietatea la un pret 915.871 euro si dupa cum s-a vazut a fost vanduta cu 790.500 euro.

In perioada in care afacerile mergeau bine, SC Vega SRL avea venituri si de cateva zeci de milioane lei pe an. Societatea a reusit sa inregistreze pierderi incepand cu anul 2010 iar in anul 2012 a intrat in insolventa. Falimentul a fost declarat la scurt timp dupa aceea cand Casa de Insolventa Transilvania a si demarat procedurile de vanzare a bunurilor.

Comentarii
Adauga un comentariu