News Flash:

Afaceri cu miros penal

11 Iulie 2006
1273 Vizualizari | 0 Comentarii
•Lichidatorul Adrian Ababei a blocat vanzarea SC Moldova Tricotaje SA Iasi, pusa la cale de conducerea unitatii economice •Prin antecontractul de vanzare-cumparare, Moldova Tricotaje SA va fi obligata sa plateasca sirianului Ahmad al Deiri, patronul de la Complexul Comercial Siraj, daune colosale, ce pot ajunge la peste un milion Euro, suma tranzactiei •Patronul Moldova Tricotaje SA, care sustine ca nu avea cunostinta de tranzactie, a pierdut cu putin timp in urma si batalia pentru Moldoplast SA Iasi

Vanzarea SC Moldova Tricotaje SA Iasi a fost blocata de lichidatorul Adrian Ababei, desemnat de judecatorul sindic sa se ocupe de falimentul unitatii comerciale. "Nu va fi nici o vanzare. Aceasta este blocata in acest moment, pentru ca eu am primit decizia judecatorului sindic si sunt administratorul judiciar al SC Moldova Tricotaje SA", a afirmat ieri Adrian Ababei. Cotidianul ZIUA de Iasi a prezentat in cursul lunii trecute modalitatea in care patronul si directorul fabricii de confectii a incercat sa vanda bunurile unitatii economice sirianului Admad al Deiri, chiar in ziua in care a fost decis falimentul acesteia. Astfel, in aceeasi zi in care firma a intrat in faliment, Moldova Tricotaje SA a fost vanduta de directorul Ladislau Buda, pentru suma de 1.109.350 Euro, omului de afaceri Ahmad Al Deiri. La data de 14 iunie, in urma cu o luna de zile, judecatorul sindic a declarat falimentul, numind un lichidator care nu mai avea practic ce vinde din fabrica ieseana. Cotidianul ZIUA de Iasi a prezentat in exclusivitate ca unul dintre membrii din conducerea administrativa a Moldova Tricotaje SA a fost de acord in semnarea contractului cu niste clauze extrem de dure si chiar aberante, in favoarea lui Admad al Deiri. In cazul in care vanzarea nu va mai fi perfectata, caz in care este Moldova Tricotaje SA in acest moment, penalitatile pentru suma de bani data drept avans sunt de 1.000 Euro pe zi, suma aberanta avand in vedere ca avansul este de doar 2.837 Euro. "In cazul in care SC Moldova Tricotaje SA nu mai doreste sa instraineze imobilul sau nu depune toate actele pentru perfectarea contractului in termen, ori nu se achita de toate obligatiile asumate prin prezentul act, cumparatoarea are dreptul de a opta pentru una dintre urmatoarele variante: fie va putea obtine hotarare judecatoreasca care sa tina act de titlul de proprietate, cu obligatia acesteia de a achita diferenta de pret, din care se vor retine penalitati de 1.000 Euro/zi de intarziere, fie SC Moldova Tricotaje SA - prin reprezentant, va achita catre SC Siraj Ad Impex SA Iasi o suma egala cu pretul total stabilit prin prezentul act pentru instrainarea imobilului drept daune interese", este specificat in contract. In acest mod, sirianul Ahmad al Deiri poate cere daune interese fabricii iesene de peste un milion Euro. Tranzactia care este de fapt un antecontract a fost semnata de Ladislau Buda din partea SC Moldova Tricotaje SA si de Ahmad al Deiri din partea SC Siraj ad Impex SRL Iasi.

Ionescu a pierdut Moldoplast SA

Dupa ce a blocat aproape doi ani de zile privatizarea SC Moldoplast SA Iasi, patronul de la Moldova Tricotaje SA si SC Quorum Palace SA Bucuresti a pierdut procesul intentat Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Pentru ca arabul Michael Nsseir sa devina proprietar de drept, s-a asteptat pronuntarea justitiei, care a venit in favoarea AVAS, оn litigiul dintre institutia statului si acelasi Valentin Ionescu, unul din ofertantii de la prima оncercare de privatizare a Moldoplast SA. Astfel ca Valentin Ionescu, care sustine ca banii blocati de AVAS la oferta de preluare a Moldoplast SA i-ar fi putut folosi pentru reluarea activitatii la Moldova Tricotaje, devine numitor comun la dezastrul celor doua societati comerciale. Tinand cont ca banii erau ramasi drept garantie la AVAS din 2004 iar procesul a оnceput оn momentul оn care s-a facut publica a treia licitatie de privatizare a Moldoplast, in iunie 2005, e prea putin probabil ca Ionescu ar fi bagat banii оn reluarea productiei la Moldova Tricotaje SA.
Gelu JIREGHIE

Privatizarea Tricotaje

Privatizarea Moldova Tricotaje a avut loc оn 2003, firma care i-a preluat atunci, Quorum Palace Bucuresti, patronata de Valentin Ionescu, solicitand numai 45 de salariati, din 423 cati munceau оn fabrica la vremea respectiva. In urma unui acord cu sindicatul, Ionescu a acceptat sa ia toti salariatii, insa pe parcurs a renuntat rand pe rand la acestia. Metoda a fost una simpla, cea a disponibilizarilor. Dar nu colective, asta оnsemnand plati compensatorii suportate de unitate, ci treptate, cate 29 de oameni pe luna. Oamenii au protestat iar societatea si-a оntrerupt activitatea, singurele comenzi fiind ale unui singur partener, firma Gvelle din Germania, care pana la urma a renuntat la contract, оntrucat Moldova Tricotaje nu l-a onorat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012632 (s)