Local

Afaceri de familie la Primăria Rediu. Fiii primarului Vasile Haidău au acaparat comuna. Unul va candida la primărie, iar celălalt a fost pus șef peste secția de votare

Publicat: 16 sept. 2020
La Primăria Rediu, primarul Vasile Haidău l-a pus pe fiul său, Cătălin Haidău, candidat la fotoliul de primar, iar celălalt fiu a ajuns șef peste secția de votare de la Școala din localitate
Primăria Rediu a devenit o afacere de familie după ce primarul Vasile Haidău și-a pus un fiu candidat și altul șef peste secția de votare

Primăria Rediu de lângă municipiul Iași a devenit o afacere totală pentru familia primarului Vasile Haidău. Acesta nu va mai candida după patru mandate și vrea să-i lase locul fiului său, Cătălin Haidău. S-a ajuns ca și fratele candidatului la primărie să fie președinte la o secție de votare din comună. Localitatea aflată în zona metropolitană a rămas încremenită în timp în ultimii ani, iar familia actualului primar nu vrea cu niciun chip să piardă controlul în primărie

Situație explozivă într-o localitate aflată în zona metropolitană Iași. Primăria comunei Rediu a ajuns o adevărată afacere de familie pentru actualul primar Vasile Haidău și copiii acestuia. Vasile Haidău nu va mai candida după patru mandate la vârful comunei și vrea să-i lase locul fiului său, Cătălin Haidău. Numai că s-a ajuns ca și fratele candidatului la primărie, Răducu Haidău, să fie președinte la o secție de votare din comună. Localitatea aflată în zona metropolitană a rămas încremenită în timp în ultimii ani, iar familia actualului primar nu vrea cu niciun chip să piardă controlul în primărie.

Afacere de familie la Primăria Rediu. Un frate va candida la primărie, un alt frate a ajuns șef peste secția de votare

Primarul Vasile Haidău a condus comuna Rediu timp de patru mandate vreme de 16 ani. Acum, acesta a ales să se retragă și să-l lase pe fiul său, Cătălin Haidău, să candideze din partea PNL la primărie. Numai că, implicat direct în alegerile locale 2020 a ajuns să fie și Răducu Haidău, celălalt fiu al primarului în funcție. Răducu Haidău a ajuns președinte la secția de votare 606 de la Școala Gimnazială Rediu. Nominalizarea acestuia ca președinte al secției de votare din Rediu nu este normală, asta pentru că intervine incompatibilitatea funcției. Răducu Haidău este rudă atât cu actualul primar, cât și cu candidatul în funcție al PNL la primărie, ceea ce-l face incompatibil cu funcția de la Secția de votare numărul 606 din comuna Rediu.

Primarul Vasile Haidău: „Fiul meu a demisionat de la secția de votare”

Primarul Vasile Haidău a spus că fiul său, Răducu Haidău, nu a rămas la secția de votare și a demisionat. Primarul în funcție a precizat că Răducu Haidău a ajuns președinte la Secția 606 prin tragere la sorți înainte de desemnarea candidaților. Asta chiar dacă în familie se știa că fratele său, Cătălin Haidău, va candida la Primăria Rediu. Localitatea a devenit un rai pentru dezvoltatorii imobiliari, care cu ajutorul primarului au ajuns să dezvolte aevărate cartiere în zonă.

„Și-a dat demisia și nu mai are nicio treabă. Sunt doar cârcoteli. El a demisionat înainte de a fi depusă vreo contestație. Nu se mai duce nicăieri, umblă COVID-ul liber și nu mai vreau. Oricum, e o competiție, să câștige primăria cel mai bun. Fie că e fiul meu sau nu, cel mai bun să câștige „, a spus primarul Vasile Haidău.

Sesizare depusă la Biroul Electoral Județean împotriva familiei Haidău de la Rediu

Organizația PMP de la Rediu a depus o sesizare pe adresa Biroului Electoral Județean (BEJ) cu privire la situația apărută la Secția de votare numărul 606 din localitate.

„Numitul Haidău Răducu, care prin tragere la sorți a fost desemnat președinte la secția de votare nr. 606, Școala Gimnazială Rediu, este incompatibil. Este rudă cu candidatul PNL la funcția de primar, Cătălin Haidău (frate), și fiul actualului primar, Vasile Haidău”, se arată în sesizarea depusă de organizația PMP din comuna Rediu.

Scandal la Primăria Rediu în prag de alegeri locale 2020. Candidatul PMP la primărie a fost scos în stradă de actualul primar Vasile Haidău. Timp de 16 ani, în comună, viceprimar a fost Ștefan Fănica Paraschiv, actual candidat PMP la primărie.
Astfel, Vasile Haidău s-a enervat la culme, simțind că șansele fiului scad vertiginos. Timp de 4 mandate, Haidău și Paraschiv au împărțit același birou. S-a ajuns ca primarul actual să schimbe butucul ușii ca viceprimarul să nu mai intre în birou. În localitate, Ștefan Fănică Paraschiv are prima șansă la primărie, conform ultimelor sondaje. Actualul primar a fost implicat în mai multe scandaluri, multe dintre acestea fiind din zona imobiliară, ceea ce a atras nemulțumirea oamenilor din localitate.

Comentarii
  • Un om onest un om simplu din rândul nostru a cetățeanului de rand este primarul nostru Vasile Haidau ca vreți să-l băgați în mocirla voi ăștia care vreți peste noapte viceprimari și consilieri un tractorist vrea sa fie primar acum se vede cât de bun viceprimar a fost de nu a făcut nimic toți cei care au putina carte și sunt umblați știu care sunt i datoriile unui vice primar dar nu a făcut nimic de and este viceprimar acum vrea și primăria tractoristul

Adauga un comentariu