News Flash:

Afaceri pentru finantarea invatamantului preuniversitar

9 Februarie 2010
1288 Vizualizari | 1 Comentarii
Consilierul local PD L profesor Florentin Traian Ciobotaru
• O initiativa a consilierului local PD-L, profesor Florentin Traian Ciobotaru, ar putea duce la o autonomie si o reala descentralizare pentru unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Iasi • Astfel, printr-un proiect de hotarare, unic in tara, profesorul Ciobotaru doreste sa legifereze imputernicirea Consiliilor de Administratie ale scolilor si liceelor pentru a putea scoate la licitatie publica deschisa bunurile temporar disponibile, in vederea inchirierii

O initiativa a consilierului local PD-L, profesor Florentin Traian Ciobotaru, ar putea duce la o autonomie si o reala descentralizare pentru unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Iasi. Astfel, printr-un proiect de hotarare ce va fi inaintat spre aprobare Consiliului Local Iasi, profesorul Ciobotaru doreste sa legifereze imputernicirea Consiliilor de Administratie a scolilor si liceelor pentru a putea scoate la licitatie publica deschisa bunurile temporar disponibile, in vederea inchirierii. Masura ofera posibilitatea ca o unitate scolara sa-si suplimenteze veniturile, directorii sa poata realiza acest lucru prin inchirierea spatiilor disponibile pentru diverse activitati precum cele sportive sau comerciale.

Initiativa unica

Consilierul spera ca aceasta hotarare sa fie aprobata de autoritatile locale iesene inca din aceasta luna si modelul sa fie urmat si aplicat la nivel national. "Mi-ar placea sa cred ca initiativa va fi introdusa inca din aceasta luna spre aprobarea Consiliului Local. Ideea a aparut in urma discutiilor cu reprezentantii Inspectoratului Scolar, unde am gasit intreaga deschidere si sprijinul necesar. Procesul de inchiriere intampina pana acum o serie de dificultati. Eu nu doresc sa elimin implicarea si deciziile Consiliului Local, ci propunerea este pentru a facilita si usura demersurile unei unitati scolare in inchirierea spatiilor. Este si un element ce vine in intampinarea procesului de descentralizare anuntat de Ministerul Educatiei. Am speranta si cred ca vin in intampinarea multor directori de unitati scolare care vor avea posibilitatea sa obtina venituri suplimentare, toate astea cu supravegherea primariei si cu respectarea legii. Sper sa fie un model ce va fi urmat si la nivel national in celelalte judete din tara", a declarat profesorul Florentin Ciobotaru. Alaturi de documentatia realizata de consilierul Ciobotaru, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi s-a alaturat acestui demers si a oferit intreg sprijinul pentru a se finaliza. Institutia coordonatoare a invatamantului preuniversitar specifica faptul ca: "propunem ca unitatilor cu profil de invatamant preuniversitar si educatie din municipiul Iasi, care administreaza bunuri si spatii din Patrimoniul Public Local, sa li se aprobe posibilitatea inchirierii spatiilor si bunurilor temporar disponibile din unitate, prin licitatie publica, cu respectarea legislatiei in vigoare. Procedura de inchiriere va putea fi demarata numai dupa ce s-a obtinut acordul conform al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului", se precizeaza in referatul de specialitate al ISJ. Proiectul are la baza prevederile Legii nr. 215 pe 2001 privind administratia publica locala, respectiv art. 45 aliniatul 6 si in temeiul art 36 alin. 2 litera c si alin. 6, litera a (r.6) din legea 215 conforme cu art 36 din aceeasi lege.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

initiativa unica ministerul educatiei municipiul iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Prof.  | #95054
Propunerea nu este o noutate, pentru ca si in acest moment, spatiile de invatamant( mai generoase), se inchiriaza de catre directori, pentru activitati sportive, comerciale,cursuri de perfectionare samd, dar banii sunt pierduti in buzunarele acestora! Cei de la isj, nu sunt interesati sa afle aceste nereguli!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013609 (s)