Actualitate

Afacerist iesean executat de banci

Publicat: 09 ian. 2012
1

@ Averea omului de afaceri Viorel Roman este vanduta pe bucati de banci @ Euro Continental Invest SRL a girat un credit pentru Scala Real Estate SA, iar Raiffeisen Bank executa astazi un teren ipotecat @ Cele doua societati detin pachetul majoritar de actiuni de la Siretul Pascani, iar toate trei firmele sunt in insolventa

Un teren care apartine unei firme controlate de omul de afaceri Viorel Roman va fi vandut astazi prin licitatie de Raiffeisen Bank. Agentia din Vaslui a bancii executa o ipoteca evaluata la aproximativ 1,1 milioane euro, iar pretul de pornire a licitatiei este de 825 mii euro. Terenul, de peste 12.500 metri patrati, include si cateva constructii industriale si apartine firmei Euro Continental Invest SRL. Situat in bulevardul Poitiers, imobilul a constituit garantie ipotecara pentru un credit de peste 5 milioane de euro contractat de Scala Real Estate SA, o alta firma a lui Viorel Roman. Pentru ca banii n-au fost rambursati la timp, unitatea bancara s-a indreptat impotriva co-debitorului si executa acum ipoteca instituita pe teren si cladiri.

Toate firmele sunt in insolventa

Firma care a contractat creditul, Scala Real Estate SA, a intrat in insolventa la jumatatea anului trecut, la cererea mai multor creditori. Printre acestia se numara atat Raiffeisen Bank, cat si Centrul de Afaceri International, firma care ii apartine tot lui Viorel Roman. La randul sau, Centrul de Afaceri International SA a intrat in insolventa in luna mai a anului trecut, la cererea Siretul Pascani. Interesant este ca pachetul majoritar de actiuni de la Siretul Pascani este detinut tot de Viorel Roman, prin Scala Real Estate si Euro Continental Invest SRL. Pentru ca lucrurile sa fie complete, Siretul Pascani se afla, la randul sau, in insolventa, iar in privinta Euro Continental Invest SRL procedura a fost demarata la jumatatea lunii noiembrie.

Siretul se reorganizeaza

Procedura insolventei este una speciala, care protejeaza, practic, averea debitorului de eventualele executari ale creditorilor. Vanzarile de active se pot face doar cu aviz si, daca se doreste salvarea de la faliment, administratorii avizati de judecatorul sindic trebuie sa intocmeasca un plan de reorganizare a activitatii. In cazul Siretul SA a fost intocmit un asemenea plan, care vizeaza reducerea de personal si continuarea activitatii. Omul de afaceri Viorel Roman e considerat un apropiat al Patriarhului Daniel si a demarat initial afaceri in domeniul confectiilor, dupa care s-a specializat in cel imobiliar.

Viorel Roman nu a putut fi contactat ca sa-si exprime punctul de vedere cu privire la motivele pentru care a cerut intrarea in insolventa a propriilor firme.

Comentarii
 • Frate, ce titlu e asta ? Bine ca ati pus poza ca sarise inima din mine. Crezui ca e vorba de Leul Euroilor, ofrodistu care ne chema prin paduri sa ne invete sa mancam si sa bem. Om de afaceri, zic. Vorbea afacereza, era priceput si ca vanator. Si cand colo am crezut ca l-au executat bancile, cand de fapt toata lumea stie ca s-a executat singur cu un glont in sfarla. Din dragoste. Pai nu ?

 • Ba, e prieten cu Patriarhu (f. apropiat!). A facut avere colaborand cu rachetii care i-au si rapus un frate prin impuscare. E din Prisacani,n-are studii dar i-a mers de minune o bucata de timp.E un alt fel de Becali.

 • Coa.ie asta nu conduce un range rover ? Nu e cumva soferul preotilor??? Ca pare cunoscut acuma , e soferul de la mitropolie daca nu ma insel

 • Asta nu era om de afaceri ci un bisnitar care dadea tunuri. Cu bani de la cel mai mare bisnitar al tarii, Mitropolitul Daniel. Dupa ce a plecat Daniel la Bucuresti nu a reusit sa mai puna capul si sub poala lui Teofan. De aia i s-au dus naibii toate asa zis afacerile.

 • Ma adresez celor care nu am minima informatie , insa asa cum ii sta bine romanului arunca cu noroi: acest DOMN a fost si este mai destept decat multi altii credeti-ma ! Ptr cei care afirma ca nu are studii:are studii , este economist.
  Si ptr cei care nu au auzit niciodata de el , sa se informeze: a fost cel mai bogat om de afaceri din N/E .
  Si nu e prieten cu Patriarhul, este mai mult decat atat.
  Asta ca sa va limnistiti, sa va ganditi ce veti face voi de maine incolo , ce veti manca..el e mai destept decat multi altii , asa cum va spuneam…, si chiar nu este cazul sa va faceti griji.
  Tocmai prin discretie a ajuns pe val, va mai ajunge , si de aceea fraierii nu au auzit de el.
  Cu stima,

 • Daca ai reusit si ai dat teapa la Bankcoop de citeva miliarde de lei, iata ca bancile actuale nu te iarta domnule Roman. Cineva a spus ca este economist de profesie domnul Roman. Intr-adevar este economist domnul Roman in sensul ca face mari economii la plata datoriilor la banci. Este tepar la banci. Spatiile unde functioneaza Judecatoria Iasi sunt ale domnului Roman. Are de unde plati banii la banci.

 • De ce Judecatoria Iasi sta cu chirie de ani si ani de zile in fosta carciuma SCALA. Acolo in niste spatii inadecvate, in conditii insalubre se imparte dreptatea. Va imaginati ca acolo unde candva se etalau prostituatele facand striptese si frecandu-se pe cracii clientilor acum isi sustin cauzele procurorii si pledeaza judecatorii in fata completelor de judecata ? Si in tot acest timp statul plateste chirie pentru judecatorie la Viorel Roman. Traiasca Patriarhul !

 • * REAL ESTATE DEVELOPMENT – Viorel Roman – Siminiceanu – Laszlo Fabian – CONCEPT INVESTMENT … terenurile Nicolina.
  ** AGA din *5.*5.2**0, S.C. CENTRUL DE AFACERI INTERNATIONAL S.A. (CHIRIAC VICTOR EMANUEL, CHIRIAC ZANA) – prelungirea liniei de credit în val. de 2*0.*00 euro, la Piraeus Bank Romania S.A., Sucursala Iasi 3. Director Piraeus: Chidovat. Tipa asta e si fostul lor cenzor…
  *** si in final, ca sa stiti cam despre ce e vorba: pe * APRILIE (ce mistoaca pacalela, nu?!) AGEA de la CENTRUL DE AFACERI INTERNATIONAL hotaraste… ce? Instituirea ipotecii de rang II asupra imobilului situat în b-dul Independentei, nr.9-*1, bl.D1, tr.I, jud.Iasi, proprietatea S.C. CENTRUL DE AFACERI INTERNATIONAL SA Iasi (in fond un spatiu comercial ENORM!!!! de 3* mp, pentru garantarea creditului pe termen scurt de 6.*00.*00 Euro, de la Raiffeisen Bank Iasi, prin suplimentarea facilitatii acordata, în baza contractului nr. *2*/22.**.2*0*, cu suma de 3.*00.*00 Euro, in favoarea SCALA REAL ESTATE. Mdea: 3* de metri patrati, pentru 3 milioane euro…
  Si voi ziceti ca tipu asta da faliment? Sau ca i se executa terenurile? e o gluma buna, tata…

 • numai comentarii de doi bani. il cunoasteti asa de bine pe omu asta de aruncati in stanga si in dreapta cu vorbe aiurea? lasati-l pe Dumnezeu sa-l judece. Cine sunteti voi sa faceti asta? Nimeni.

Adauga un comentariu